Във Facebook се появи видеореклама вътре в статията и в средата на клиповете

1
6
Facebook пусна нови инструменти за рекламодатели: възможности за публикуване на рекламен видео клип, преди започване на гледането на видеото, в средата и след неговия край.

Също така видеорекламата може да бъде помествана и в текстовете на статиите — първоначално само в Instant Articles.

Брандовете, които поставят рекламни клипове във Facebook и Instagram, ще могат да ги споделят в други приложения, които присъстват в мрежата Audience Network. Също така, инструментът първоначално ще предлага възможност за показване на видео реклама на десктоп аудиторията.

Видео форматът „вътре в статията“ ще се появява на Facebook страниците на различните издания в Instant Articles — между параграфите на текста — и ще започва да се възпроизвежда автоматично, когато потребителя достигне половината от рекламния прозорец.

Първите партньори на мрежата, които са тествали на своите страници новите типове реклами са USA Today Sports Media Group и Daily Mail. Примери за реклами на брандове във видео и статия можете да видите по долу:

Според рекламната мрежа на Facebook, тя ви позволява да покриете до 10% повече потребители, отколкото чрез поставяне на реклама само в новинарската ленти. Представители на компанията твърдят, че хората по целия свят ежедневно гледат до 100 милиона часа видео във Facebook.

На 12 април, Facebook ще открие достъпа до функцията Instant Articles за всички медии. Функцията дава възможност на издателите да публикуват материали в удобен за тях формат, да поставят в статиите снимки, видео, аудио и интерактивна карта. Платформата е предназначена за удобство на потребителите на мобилни устройства, тъй като те ще могат да отварят материали на медиите, без да се налага да напускат социалната мрежа. Към момента Facebook си сътрудничи с няколко стотици издания от целия свят.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Във Facebook се появи видеореклама вътре в статията и в средата на клиповете"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
tntc4
tntc4

:doh: ужас… повръща ми се от тия реклами