Във Facebook Messenger се появиха нови инструменти за администриране на групови чатове

0
545

Груповите чатове във Facebook Messenger са изключително популярни — всеки ден в месинджъра се появяват около 2,5 милиона такива кореспонденции. Затова компанията реши да пусне нови инструменти за управление на груповите чат стаи. Сега в тях може да се назначат администратори, както и да се привличат нови потребители с помощта на специални връзки.

Първото нововъведение позволява да се назначи администратор на колективните кореспонденции, който може да добавя нови хора и да премахва старите. Членовете на групата могат да избират дали администраторът да отговаря за приема на нови потребители.

Администраторите при необходимост могат да лишават други потребители от определени привилегии. По подразбиране, тези опции са изключени — активирането им е възможно чрез настройките на приложението.

Също така, потребителите получават възможност за генериране на линк, чрез който могат да канят нови хора в групата. Ако системата за администриране е изключена, новите потребители ще попадат в кореспонденцията автоматично, а ако е включена, то администраторът трябва да одобрява всеки човек.

В груповата кореспонденция във Facebook Messenger могат да участват до 250 души. В гласовите и видеочатове се допускат до 50 потребителя.

В началото на годината, вице-президентът на платформата Дейвид Маркъс заяви, че във Facebook Messenger тази година се очакват редица промени — значителни и не много. Миналия месец, например в месинджър се появи възможността за осъществяване на групови повиквания. Също така си заслужава да се отбележи, че по-рано този месец в „леката“ версия на платформата Messenger Lite се появи възможност за видео-разговори.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за