Във Fast Ring канала излезе версия 18898 на Windows 10

7
1146

Преди няколко часа тестерите на операционната система Windows 10 получиха компилацията 18898 на Windows 10 20H1. Това е съвсем ранен етап на разработка и няма много промени и нови функции. Но има редица минорни подобрения и фиксове за много от забелязаните бъгове.

Определяне типа на диска в диспечера на задачите

Малка, но определено полезна промяна. Сега в Task Manager се вижда типа на диска. В иконката за диска и в подробните данни за него се е появила информация, дали това е флаш диск (SSD) или хард диск (HDD). Това нововъведение навярно ще се хареса на притежателите на компютри с няколко различни диска.

От другите подобрения и фиксове можем да изброим решения проблем, заради който спираше DWM процеса, оправения бъг във файла pcshell.dll заради който explorer.exe често се сриваше. Оправени са и забелязаните бъгове в японския IME.

Промени в графичния редактор Paint

Според друга информация, Microsoft е възнамерявал да махне от Windows 10 графичния редактор, но в крайна сметка той остава и получава нови възможности.

В майското обновяване за операционната система Windows 10 ще бъде включена обновена версия на Paint с нови възможности за улеснена навигация. Тези нововъведения са предназначени предимно за хората с физически ограничения, които трудно работят с компютърната мишка.

С бутоните за стрелки може да управлява курсора, с интервала се избира инструмента, а Ctrl със стрелките извършва скрол на изображението.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
5 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
ЕбачевWindows майнаИвоFermin Trujillo Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Fermin Trujillo
Fermin Trujillo

оле страхотно, чакам с нетърпения новата телеметрия, оптимизирана за по-бързо събиране на данните на потребителя, да живее демокрацията и чичо Сам

Иво
Иво

Вече сме 16 май а още няма Windows 10 (1903), кво се бави толкова, аре да го пускат вече или ги е страх да не стане като предното обновяване.

Ебачев
Ебачев

За кой Win 10 става дума???!!!
Аз имам Работна станция със Win 10 Pro и вчерапрез деня получих обновление! Даже ми спря работата мамичката му!

Windows майна
Windows майна

Мисля че става въпрос за update 19H2, не 20H1, както е написано във статията, а обновлението което си получи вчера е редовния месечен пач по сигурността, иначе Microsoft бяха казали че update 19H1 (1903) ще бъде пуснат към края на май месец.

Ебачев
Ебачев

Значи имам бъгове с тоя Win 10!! Когато пускам и спирам какъвто и да е аудио източник (дори клипче в тубата) силата на звука понякога се усилва!
Като ПЛЪЗГАЧА си стои на същото място! ако го барна съвсем леко и се оправя! И много други хора имат същият проблем!!!
Другият проблем е СПОДЕЛЕНА ПАПКА в Win 10, ако я отворя на компютър в локалната мрежа, и след това се опитам на хост-компютъра да я използвам тази папка, File Explorer ЗАБИВА. След изключване на 2рият компютър, всичко си идва на мястото!
защо им трябваше да махат HomeGroup споделянето??????????

Windows майна
Windows майна

Първия проблем със звука го имах и аз на предишния лаптоп, мислех че е от драйвера, и мен ме дразнеше, така и не намерих начин да го оправя.

Ебачев
Ебачев

аз ползвам Volumouse, донякъде помага но все още ме дразни…