Във Firefox ще има нови индикатори за безопасността и нов интерфейс на about:config

0
693

Mozilla представи своя нов индикатор за нивото на информационна безопасност, който ще се намира в началото на адресния ред вместо иконката (i). Новият индикатор трябва да се появи във версия Firefox 70, която трябва да излезе на 22 октомври тази година.

За страниците, отворени чрез HTTP или FTP протокола, индикаторът ще показва, че връзката не е обезопасена. Същата иконка ще се показва и при HTTPS връзките, ако има проблеми със сертификатите. Цветът на безопасната връзка се променя от зелен на сив.

Има промени и в индикатора за нивото на поверителност на Firefox, който ще има три възможни състояния. Той ще бъде със сив цвят, когато в настройките е включен режима за забрана на проследяването на посетените сайтове. Индикаторът остава син, когато в уеб страницата са блокирани някои елементи, нарушаващи поверителността. И накрая, индикаторът ще бъде зачертан, ако потребителят напълно е изключил защитата от проследяване на посетените сайтове.

Променен е интерфейсът и на страницата с флаговете, която се извиква с about :config. Но тази промяна трябва да влезе в сила във версия Firefox 71, планирана за 3 декември. Новата вътрешна за браузъра страница about :config е написана на HTML, CSS и JavaScript. Има възможност за сортиране на страницата по тип, име и състояние. Вече ще могат да се добавят нови променливи. Реализиран е и нов алгоритъм за търсене, който променя резултата с всеки въведен символ.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари