Във Windows 10 ще се появи възстановяване на системата чрез електронен облак

8
1486

Най-разпространеният начин за оправяне на проблемите с персоналния компютър е преинсталирането на операционната система Windows. Но понякога този процес се забавя, понеже инсталационния диск е изгубен, а необходимия флаш стик е презаписан.

Навярно от следващата година търсенето на инсталационния диск ще престане да бъде проблем, съобщава ZDNet. Анализът на най-новата тестова версия на Windows 10 показа, че Microsoft ще добави в своята операционната система възстановяване чрез електронния облак на корпорацията. При възникване на проблем с компютъра, тази функция ще даде възможност за преинсталиране на операционната система чрез електронния облак.

Според тази информация, преинсталирането чрез облачно зареждане не само е много удобно, но и ще икономиса много време, необходимо за инсталиране на обновяванията. С тази функция потребителите ще получават възможно най-новата версия на Windows 10 директно от сървърите на Microsoft и вече няма да се налага дългото инсталиране на ъпдейти, характерно при преинсталиране от диск или флаш стик.

Разбира се, този метод има съществен недостатък. Така например, при по-сериозен хардуерен проблем в компютъра или липсата на интернет правят тази функция съвсем безполезна. Но потребителите на macOS например, тази функция е добре позната.

Новата функция се очаква да бъде добавена във Windows 10 версия 18950. Потребителите ще могат да възстановяват системата чрез менюто BootUX, което се показва при възникване на проблем при зареждането.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Капитализъм
Капитализъм

а в Линукс дали знаят какво е електронен облак?

Чергата
Чергата

Всъщност… Майкрософтският облак е под Линукс 😉

под, над и встрани от линукс е!
под, над и встрани от линукс е!

Да бе, представям си как един админ отива на работа в Майкрософт, отваря конзолата и почва да пише sudo mudo

Dedal
Dedal

Аз от всички асмини които познавам, първото нещо което правят като седнат пред PC е да си потърсят конзолата.
Даже тези които играят игри правят извращението Windows с bash

user
user

Капитализъм
А Windows потребителите дали са виждали как се прави бекъп за няма и 50 секунди ?
А Windows потребителите дали са виждали как се инсталира операционна система за 4 минути ?
А Windows потребителите дали са виждали как се инсталират 2 гб обновления за под минута и половина.
Всичко това е възможно в linux.
Вие там си събирайте вирусчета и критични уязвимости в сигурността …

Капитализъм
Капитализъм

Недей кради прякори, измисли си друг. Никога не бих почнал изречение с малка буква!

no more
no more

Прейнсталиране и възтановяване на система са две съвсем различни неща,в заглавието е възтановяване,долу е прейнсталиране,но за автора това е едно и също………..

Капитализъм
Капитализъм

В статията не става ясно за какво точно иде реч – настройките ли ще са в облака или личните файлове + настройки ли системните файлове. Ако става дума за настройките, това го има в Мак още от времето на Mobile.me, след това ребрандиран като iCloud. Ако става дума за системните файлове на ОС като recovery partition, това също го има през мрежата от много дълго време в Мак, според мен повече от 7 години със сигурност. Интересно ще е, ако става дума за пълно възстановяване – тип Time Machine от МакОС или File History в облака. Тогава компании като Backblaze… Виж още »