В Мрежата се появиха нови подробности относно последната актуализация от Windows 10. Новината ще зарадва потребителите на не много мощните компютри. След като инсталирате актуализацията, Windows 10 може да забърза слабите Ви компютри по време на работа, игри и извършването на други задачи.

Системата може да контролира вградения или дискретния процесор и паметта – на теория, хардуерното ускорение с помощта на графичния процесор в Windows трябва да намали натоварването върху централния процесора и да увеличи производителността, според ghacks

Кои компютри ще започнат да работят по-бързо

Най-големият ефект ще се забележи при компютрите и лаптопите от начално и средно ниво, чиято производителност вече е ниска. Функцията трябва да се активира след инсталиране на актуализацията Windows 10 2004 от графичните настройки, след което ще трябва да рестартирате компютъра.

Трябва също да се отбележи, че хардуерното ускорение на графичния процесор в Windows 10 все още не работи при всички видеокарти. Например, за моделите на Nvidia трябва да инсталирате драйвера GeForce Driver 451.48 или по-новата му версия. Сред графичните карти на AMD засега се поддържат само Radeon RX 5700 и 5600 (серията RX 5500 не се поддържа). Intel обеща в бъдеще да включи поддръжка на функцията в своите драйвери.

Според независими тестове, които вече са проведени от различни тестери, Hardware Accelerated GPU Scheduling позволява, макар и леко, увеличение на производителността в игрите. Например, MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming Z показа средно увеличение с 1-2 FPS в различните игри (Doom Eternal, Read Dead Redemption 2) при резолюция 2560×1440 пиксела.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари