Данните са съществена част от живота. Хубавата музика, незабравимите снимки и видеа вече са ежедневие. Случайното изпускане на често използвания външен диск, повредата на компютърното устройство и коварната рансъмуер атака могат да доведат до загубата на безценни файлове. Едва ли някой ще поиска да види на екрана на лаптопа или компютъра, че данните от диска не могат да се прочетат. Но и от подобна ситуация има изход.

Изходът е компанията Wondershare, предлагаща своята програма RecoverIt за възстановяване на файлове и всякакви данни. RecoverIt навярно ще се хареса на всеки, понеже Wondershare е на пазара за софтуер за възстановяване на данни от 2003 година насам. Компанията има голям опит в тази област. През тези 15 години програмите на Wondershare са помогнали на 5 милиона клиенти от 160 държави успешно да възстановят своите данни.

Wondershare Recoverit free е мощен безплатен софтуер за възстановяване на данни, файлове и документи, който може да прилага различни сценарии на възстановяване в зависимост от начина на изгубване на файловете. Програмата е много ефективна и може да намери и възстанови повечето от изтритите файлове само за няколко минути.

Основни възможности на Wondershare Recoverit free

Wondershare Recoverit free е много гъвкава програма за възстановяване на всякакви файлове и документи, която разполага с много функции за възстановяване на данни, които са лесни за използване благодарение на приятния и интуитивен потребителски интерфейс.

Сценарии на Wondershare Recoverit free:

 • Възстановяване на данни, изгубени при случайно изтриване или прекъсване на захранването
 • Възстановяване на всички файлове, документи и данни, премахнати от кошчето за рециклиране
 • Възможно е възстановяването на данните от форматиран хард диск
 • Възстановяване на файлове от изтрити или изгубени дялове
 • Възстановяване на данни от външни дискове, флаш стикове и мобилни устройства
 • Възстановяване на данни, изгубени при вирусни атаки
 • Може да възстанови данните от крашнала компютърна система

Други особености:

 • Ускорено сканиране
 • Поддържат се над 550 файлови формата, включващи почти всички видове изображения, мултимедийни файлове, документи, имейли, архиви и други популярни формати
 • Изцяло се поддържа работата с файловите системи NTFS, FAT16, FAT32, HFS +, APFS и някои други
 • Работи се само с три клика – Избор, Сканиране, Възстановяване

Цени на различните версии

Безплатната версия на RecoverIt дава възможност за възстановяване на файловете, но безплатните продукти винаги имат ограничена функционалност. Конкретно тази безплатна версия не може да възстановява от стартиращи носители, RAW файлове, не възстановява файлове с размер над 100 MB. Има и някои други ограничения.

Персоналният годишен лиценз за използването на Wondershare Recoverit се продава при цени $39,95 за версията Pro и $59,95 за Ultimate. Бизнесът и образованието могат да използват показаният по-горе електронен формуляр, в който да укажат, коя точно версия е необходима.

Използване на Wondershare Recoverit

Възстановяване на данните, изтрити от кошчето за рециклиране

Това е една от най-лесните опции. Просто трябва да се стартира програмата и да се избере „Recycle Bin Recovery“. Автоматично се стартира бързото сканиране, което ще продължи от няколко секунди до 1-2 минути, след което се показват всички папки и файлове, подходящи за възстановяване.

Възможен е изборът както на отделни, така и на всички обекти.

Възстановяване на изтрити файловете

Тази функция претърсва компютъра, за да открие всички изтрити файлове. Необходимо е да се избере точката „Deleted Files Recovery“. След като сканирането приключи е възможно да се изберат кои файлове да бъдат възстановени.

Цялостно възстановяване на изгубените данни

Това е опцията „All Round Recovery“, при която се показват всички дискове и външни устройства за запис на информация. В този режим се виждат и изтритите дялове.

Съвсем логично, този метод отнема много време, необходимо за цялостното сканиране на всички вътрешни и прикачени външни устройства.

Други функции за възстановяване:

 • След форматиране на диска
 • След вирусна атака
 • Възстановяване след системен срив
 • Възстановяване на дялове
 • Възстановяване на информацията от прикачени външни мобилни устройства

В тези режими за възстановяване, работата е аналогична – Избор-Сканиране-Възстановяване. Разликата е в сценария на възстановяване, а самият процес е същият.

Удобна е вградената във Wondershare Recoverit free предварителна визуализация на изображението

Друга удобна особеност е, че е възможно да се зададат датите, когато са изгубени файловете. Впечатляваща функция, която може да икономиса много време.

Това не е всичко. Wondershare предлага и особено удобен специализиран софтуер за възстановяване на данни от USB стикове и различни USB устройства

USB Data Recovery

Изтритите и изгубените файлове от различните USB устройства, са често срещан проблем. USB Data Recovery може лесно и ефективно да възстановява информацията от различни USB устройства с висока степен на успеваемост. Wondershare подчертава, че е възможно възстановяването на данните от външни карти памет, от цифровите фотоапарати и камери.

Работата е същата – Избор-Сканиране-Възстановяване, като този път трябва да се избере флаш стика, който ще бъде сканиран, да се стартира сканирането и да се изберат обектите за възстановяване.

И тук се поддържа предварителен преглед на изображенията, подлежащи за възстановяване.

USB flash drive recovery

Програмата USB flash drive recovery е на първо място в топ-10 софтуера за възстановяване на данни от външни USB дискове.

Необходимо е програмата да бъде изтеглена и инсталирана. И тук безплатната версия има същите ограничения, изброени по-горе. Използва се сценарий, специално създаден за работа с външни дискове. USB flash drive recovery ги намира, показва и сканира.

Както и преди, потребителят може да избере, кои файлове да бъдат възстановени.

Тук също се поддържа предварителен преглед на файловете с изображения.

 


Wondershare предлага наистина качествен софтуер за възстановяване на изгубени данни, с редица полезни функции. Безплатната версия е достатъчно функционална и може да се използва за да се разбере, дали даден изтрит или изгубен файл изобщо е възможно да бъде възстановен. След което да се закупи версията Pro или Ultimate. Мощна програма, която няма да ви подведе.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за