Вълшебно огледало показва новини, email, Facebook и др. в банята

2
88

Изследователска и развойна лаборатория на New York Times разработва „магическо огледало”, което ще показва на потребителя докато е в банята новини, електронна поща, дейности от социални медии и др. подобни.

Подобно на Phillips Mirror TV, огледалото ще използва конзолата за игри Kinect на корпорацията Microsoft. Сензорът ще отчита движенията и гласа на потребителя пред огледалото.

Чрез движенията и гласа си потребителят ще избира какво да са гледа на огледалото – новини от New York Times, да проверява календара си, да прочита електронната си поща, или да провери най-актуалните неща от Facebook и Twitter.

Огледалото може да чете RFID етикети и да предоставя информация за ден продукт по негова мостра. Напр., ако потребителят разполага с лекарство и не е сигурен за дозировката му, излагайки го пред огледалото ще може да прочете цялата нужна му информация и, ако е необходимо, да направи нова поръчка.

Огледалото използва камерата на Kinect за да сканира тялото на потребителя, когато пазарува дрехи онлайн и му позволява както да ги пробва виртуално и да види в огледалото как му стоят, така и да поръча онлайн подходящия размер, без реално да е обличал дрехата.

Разпознаването на лица също може да работи безпроблемно с Kinect. Благодарение на това огледалото би могло да разпознае потребителя и, ако то се ползва от няколко души, да отвори пощата му без той да въвежда идентификационни данни. Би могло също така да настройва автоматично температурата на водата в банята на всеки потребител, след като го разпознае и мн. др. подобни.

Огледалото все още е в прототип.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
killchain
killchain

Цитат:


огледалото ще използва конзолата за игри Kinect на корпорацията Microsoft


Пак сме в грешка – Kinect не е конзола, а входно устройство за XBOX.

Pocko-X
Pocko-X

Много добре. Чудя се как съм се бръснал досега без да си чета мейла?!