Върховният съд на Австралия разреши окончателно продажбите на Samsung Galaxy Tab

0
14

Върховният съд на Австралия потвърди днес легитимността на вдигането на забраната за продажба на интернет таблета Samsung Galaxy Tab 10.1, като отхвърли подадената от компанията Apple жалба. По-рано Samsung спечели на по-долна инстанция отмяна на забраната за продажба на таблета, но Apple обжалва решението във Върховния съд, като отново заяви, че южнокорейският производител нарушава патентните права на концерна.

Формално продажбите на Galaxy Tab в Австралия започнаха още на 2 декември. Припомняме, че това бе датата, на която влезе в сила разрешението за продажба, издадено от по-долната инстанция на съда. Сега Върховният съд потвърди легитимността на произнесеното преди това решение. По-рано адвокатите на Samsung заявиха, че опитите да бъдат блокирани продажбите на Galaxy Tab „нанасят вреда на целия австралийския пазар“ и „неоснователно понижават нивото на конкуренцията.“

Анализатори твърдят, че решението на Върховния съд на Австралия ще позволи на Samsung да се възползва от търговските възможности, които предоставя предпразничния период, в който традиционно се наблюдава бум на потребителската активност и продажбите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари