В Австралия потребител подаде иск срещу Apple заради „грешка 53“

1
66

В Австралия потребител е подал иск срещу Apple заради отказа от извършване на безплатен ремонт на iPhone, след откриване на „грешка 53“. Според експерти, съобщението „грешка 53“ се появява след нарушения в работата на дактилоскопичния скенер Touch ID.

Според експертите, „грешка 53“ се появява в устройствата след обръщение на потребителя към сервизни услуги на трета страна. Както се оказа в хода на разглеждането на подадения в съда иск, същата грешка се появява и на други потребители, търсещи сервизни услуги на други компании. По-късно е установено, че разработчиците на Apple специално са вградили грешката, която да блокира възможността за използване на iPhone от неупълномощени хора.

Австралийският съд е сметнал позицията на Apple за измамна, защото тя се опитва да ограничи правата на потребителите за провеждане на ремонт на апарата във всеки друг сервизен център, за по-малка сума, отколкото тази в центровете на Apple. Въпреки това, „ябълковият“ IT гигант не е признал решението на съда и възнамерява, ако не спечели, то поне да затегне съдебния процес.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари