В Белия дом все още използват Windows XP

3
43

Днес се очаква американският президент Барак Обама да направи годишното си обръщение към народа и във връзка с това в сайта на Белия дом ще има специално място, където може да бъде наблюдавана самата реч, както и коментари във връзка с нея. Информацията за това беше съобщена на медиите от Дейвид Плауф, който е съветник на самия президент. В YouTube беше качено и видео, на което се вижда как Плауф разяснява подробностите около обръщението на Обама. Интересното в случая е, че на заден план зад съветника се вижда компютър, на който е изобразено логото на древния Windows XP, предаде Neowin.

По всичко личи, че клипчето е заснето в кабинета на Плауф, който се намира в Белия дом. От това можем да си направим извода, че всички или поне някои от компютрите в политическия център на Съединените щати все още използват операционна система, която е над десетгодишна и вече не е актуална. Очевидно правителството все още не е успяло да намери пари в бюджета си, за да обнови системите до операционната система Windows 7, която излезе още през 2009 година.

Microsoft усилено се опитва да убеди фирмите и организациите, които все още използват Windows XP да ъпгрейднат системите си към актуалния вариант на операционната система, за да подсигурят сигурността и стабилността на своите данни. Оставянето на Windows XP върви в комплект с постоянно нарастваща опасност от хакерски посегателства.

Преди време експерти на Gartner посъветваха организациите, които все още използват XP да не чакат Windows 8 преди да обновят компютрите си, защото това е прекалено опасно.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
tyrmyk
tyrmyk

Какъв ужас! Горките хорица още не са направили изключително належащия ъпгрейд до „новия“ и „моден“ Windows 7! Как си позволяват да използват 10 годишна ОС?!?! Сигурно ще са им нужни доста милиони, за да подменят не само ОС, но и самите компютри, за да могат да ползват „новата“ ОС. И каква ще е реалната полза, като изключим Майкрософт, която ще си направи хубавичка печалба? Пак ще се използват за същото, за което Windos XP очевидно им върши перфектна работа. И аз го ползвам и компютъра си „лети“, а вирусите и другите гадинки си има начини да се държат надалеч, най-вече… Виж още »

pland
pland

Ами да минат на RHEL…Ще им излезе доста по-евтинко.

umen umen
umen umen

Може и CentOS или FEDORA. Ще им взема само за работа пари.