Въпреки че на Chromebook устройствата е възможно стартирането на Android приложения, засега тяхната поддръжка не можеше да се нарече идеална.

Повечето Android приложения спират да работят при прехвърляне към друг програмен прозорец. Това не е проблем при смартфоните, но е твърде неудобно за компютър, предлагащ възможност за работа в многопрозоречен интерфейс.

Създателите на Chrome OS най-после обърнаха необходимото внимание на тази особеност и добавиха поддръжката на работата на Android приложенията във фонов режим. Тази възможност се появи в бета версията Chrome OS 64. Новата за тази операционна система функционалност се нарича Android Parallel Tasks. Благодарение на нея, потребителите с Chromebook ще могат например, да преглеждат уеб-сайтовете и едновременно с това да възпроизвеждат видео с помощта на мобилно приложение.

Засега няма официално потвърждение, че функцията Android Parallel Tasks ще стане достъпна за всички потребители с излизането на публичната версия на операционната система Chrome OS 64.

Chrome OS работи предимно на евтините лаптопи, които са много популярни сред американските студенти. Тези устройства са предпочитан избор за закупуване от редица образователни учреждения.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари