Google обнови Windows версията на своя фирмен уеб-браузър Google Chrome, в новата версия на който е интегрирана обновената защита Chrome Cleanup от нежелани обновявания и промени в настройките. Информацията е публикувана в официалния корпоративен блог на интернет гиганта.

След това обновяване, браузърът Google Chrome за операционната система Windows може самостоятелно да регистрира промените в настройките, направени от външни приложения без съгласието на потребителя. Като пример се посочва промяната на избраната от потребителя търсачка. Ако бъде регистрирана подобна нежелана промяна, браузърът ще предложи на потребителя да възстанови предишните настройки само с един клик.

Google обръща внимание, че новата функция се е появила още миналия месец. Windows версията на уеб-браузъра Google Chrome вече разполага с обновената Chrome Cleanup, която вече може да сканира и да премахва компютърните вируси и вредоносния код.

Cleanup разполага с обновен интерфейс и система за изчистване на вредоносния софтуер, разработена съвместно с Eset. Google подчертава, че новата технология може да открива и премахва много повече компютърни зарази.

Google съобщи още, че обновената функция Cleanup ще стане достъпна за всички без изключение потребители на Windows версията на Google Chrome в рамките на 2-3 дни, независимо от района, в който живеят.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари