В бъдеще хакерите ще атакуват мозъка на човека

15
38

Човечеството в скоро време ще се научи да създава бактерии, които ще оказват влияние върху човешкото поведение твърди американски учен.

Сътрудникът от Университета по сингулярност (Singularity University) при NASA Andrew Hessel заяви, че в бъдеще учените ще разработват вируси и бактерии, които ще са способни да въздействат на човешкото поведение. Според изследователя, генното инженерство ще бъде следващата област, в която ще се разпространи влиянието на компютърните технологии.

Според учена „Синтетичната биология е една от най-мощните технологии в света…. Аз виждам клетките като живи компютри, а ДНК кода като език за програмиране… Искам, животът да бъде програмиран и да се решават глобалните проблеми, и човечеството да може да развива съществени взаимоотношения в рамките на биосферата“.

Учените предричат, че хората ще се научат да „печатат“ ДНК, и дори да я „дешифрират“.

„Синтетичната биология ще породи нови форми на тероризъм… Биопрестъпленията днес, това е същото, като компютърните престъпления в началото на осемдесетте години – много малко хора разбират този проблем, докато то не започне да расте експоненциално“ твърди експертът по сигурността Марк Гудман.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
15 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
SvetoslavStuc-omannaPhXrepsoldieselItachi963 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
luckyboy
luckyboy

Добре че няма да съм жив да го видя

uc-omanna
uc-omanna

Това е пълна и нежелателна-недопустима намеса както в природата ,така и в личносното.Защо е този глобален контрол и какви са тези шизофренични интереси.Това за мен е пълна лудост която ще донесе на човечеството само страдание.Не го проумявам.Потресена съм…………. www.uc-omanna.com

PhX
PhX

Не бъди толкова сигурен. Погледни хората какво имаха преди 30 години и какво имат сега. 😉

Аз една от мечтите ми е да доживея разкодирането на човешкия мозък. Представете си да разглеждате спомените си пред компютъра, да организирате информацията която сте получили. Невъзможното е възможно в днешно време

repsoldiesel
repsoldiesel

Когато такива технологии навлязат, тогава всички хора ще станат като роботи, нямащи право на собствено развитие. Развитието на живота на хората ще бъде предварително избрано от една шепа хора, които ще си играят на Господ с нас. Тъжното е, че ще ни накарат сами да го поискаме, заради някои облаги, които щедро ще ни се предоставят. Като Facebook, който е повод да сме по-близки с приятелите си и да споделяме всичко с тях, но причината да ни предоставят тази „чудесна“ възможност е друга. Подрастващото поколение, което въобще не се замисля къде и какво публикува е твърде тъпо и дрогирано, за… Виж още »

Mitaka158
Mitaka158

Ще си разглеждаме спомените?! „Анимус“ ще съществува?!ASSASSIN“S CREED на живо:yanim: :clap: :yanim: :clap:

PhX
PhX

Всичко това се случва заради интересът на човека към всички тези неща. Никой не може да спре човека да си играе на Господ. Звучи зловещо но точно това тласка науката постоянно напред. Наскоро чух за новина където учени създали вирус от H1N1 които може да заличи човечеството. Кой би искал това нещо и защо са го създали? Защото могат. Никой не ги спря. Това което може да ни заличи може и да ни помогне ако успеем да създадем лекарства и в бъдеще да не се повтарят такива грешки като Луда крава, птичи вирус и т.н. Геномодифицирането е бъдещето, рано или… Виж още »

some_spirit
some_spirit

ха ха големи майтапчета, „великите“ хакери първо да погледнат собственото си мозъче и може и да установят че то (те) вече са превзети …..

сега малко за тъпизмите в самата статийка, когато някакъв вирус или бактерия започнат да управляват мислите на хората аз ще стана на 100-тонен локомотив, човек може да бъде управляван единствено от по-мощен от него енергиен разум с помощта на телепатия, всички други писания са лайкучка.

PhX
PhX

Защо мислиш така? Я погледни вирусите какво правят с организма ни. По принцип вирусите не могат да се възпроизвеждат сами, за това те като влезнат в организма ни, заразяват определен брой клетки правейки ги зомбита, и така те ги карат клетките да зарежат зададените задачи от мозъка ни и да почнат да правят това което казва вируса, т.е. да създава още вируси. Това е единственият начин вирусите да се разпространяват.

В статията няма нищо смешно 😉

DevNull
DevNull

Интерес защото и без това вече са ни промити мозъците. фейсбук голям праз. не го използвам. скайп ли? че кво е тва . и него не го използвам. всички тея така наречени „социални мрежи“ са си чисто законно крадене на личната информация на хората. апък за мобилните устройства да не говорим, как целия списък с контакти, имейли, документи и тн отива в ръцете на огромните корпорации…. но българите сме тъп народ и само гледаме замазаната НЕистина

repsoldiesel
repsoldiesel

Няма спор, че бъдещето е в науката, но тя може да се използва за доста по-различни цели от тези, за които се използва в момента. Не е ли странно, че болниците се увеличават, а болните хора не намаляват. Лекарствата също. Причината да се създаде един смъртоносен вирус е една и тя не е от най-хуманните. Борбата винаги е била за власт и пари. За да продам ваксина, да кажем първо трябва да създам нуждата от нея. Така се появяват и свински и птичи и всякакви други грипове, има и изключения разбира се. Но вместо да се работи по изключенията, се… Виж още »