8.3 C
София

В Глобалната мрежа се появиха личните данни на служителите на Sony Pictures

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Sony Pictures продължава да страда от последиците на хакерската атака от миналата седмица, в резултат от която в Интернет се появиха няколко непоказани в киносалоните филми. Sony Pictures алармира ФБР, което бързо разкри, че е използван вредоносния софтуер Destover. Опасността се оказа толкова голяма, че ФБР излезе със специално предупреждение към американските предприятия и компании.

Сега хакерската група Guardians of Peace публикува в уеб-пространството поредната порция информация, взета от Sony Pictures. Това са още пароли, размера на заплатите на бивши и настоящи служители на компанията и номерата на социалните осигуровки. Според бивши кадри на Sony Pictures, това е можело да се избегне, ако информационната безопасност не е приемана като на шега.

Изследванията на антивирусните специалисти от Trend Micro показаха, че за инсталирането на Destover става само чрез физически достъп до фирмените компютри, но това едва ли ще помогне на системните администратори, отговорни за безопасността на компютърната мрежа. Софтуерът Destover вече бе засечен в атаки срещу Южна Корея и Саудитска Арабия, а някои специалисти са на мнение, че тази програма е създадена в Северна Корея.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини