В Дания арестуваха двама души за писане на новини и инструкции за използване на Popcorn Time

2
47

Онлайн-порталът TorrentFreak съобщи, че датската полиция е арестувала двама души, администратори на уеб-сайтовете Popcorntime.dk и Popcorn-time.dk. И двата портала са затворени от правоохранителните органи на Дания. Но този случай рязко се различава от другите подобни сякаш безкрайни битки между собствениците на авторски права и пиратите. Оказа се, че и двамата арестувани нямат никакво отношение към клоновете и оригиналния Popcorn Time. Те на са програмисти и дори не са публикували в своите сайтове никакви препратки за изтегляне на нелегални файлове.

 

И двата сайта са обикновени информационни ресурси със заделено място за новини за Popcorn Time, различни инструкции и FAQ за неговото използване. Показният скрийншот показва типа информация на PopcornTime.dk.

И сега съществува getpopcorntime.co.uk, който е огледален сайт на PopcornTime.dk, но на английски език, от който може да стане ясно, каква информация се е публикувала. Важен момент: нито един от сайтовете не е съдържал каквато и да е версия на Popcorn Time. Имало е само препратки по които приложението може да бъде изтеглено.

Датските власти официално съобщиха, че на двамата арестувани са предявени обвинения в разпространение на знания и ръководства, способстващи изтеглянето на пиратски файлове. Администраторите са се признали за виновни.

Според съдебните материали, администраторите на сайтовете са заподозрени в такива нарушения на авторските права, че могат да бъдат наказани по параграф 299b на датския наказателен кодекс, според който могат да получат до шест години лишаване от свобода.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари