За първи път броят продадени Tesla Model S в Европа надвиши продажбите на автомобилите от висок клас на BMW, Audi и Mercedes-Benz.

Европейските автомобилни експерти считат, че това е сериозен сигнал за автомобилните производители. Малката, но много предприемчива компания на Илън Мъск изпреварва европейците на собствен терен, съобщи изданието Automotive News Europe.

Новите данни показват, че през миналата година европейците по-често са избирали Model S, а не обичайните BMW 7 или Mercedes S. В САЩ, електромобилът вече изпревари по продажби скъпите германски автомобили, но в Европа това се случва за първи път. Изданието подчерта, че Tesla е показала високи резултати и в SUV сектора, където Model S догони по продажби Porsche Cayenne и изпревари BMW X6.

Това е тревожен сигнал за традиционните автомобилни производители, като например Mercedes-Benz“ – каза аналитикът на европейския автомобилен пазар Фелипе Муньоз от агенция JATO Dynamics. Той счита, че европейските производители трябва по-бързо да реагират на тренда за електрифициране на автомобилите. Купувачите рязко започнаха да търсят именно електромобили и европейските производители няма да могат да задоволят това търсене.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
ТатхтунПеткоpriMATМАТSomebody Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мангалата
Мангалата

Няма новина която да ме зарадва повече. Инерцията свърши на великите джендър джърмани дизелови трактори!

Хмм
Хмм

Стига глупости. Германия е най-електрифицираната страна. До 5-10 години всичко там ще на ток.

Мангалата
Мангалата

До 5-10 години няма да има немци в джерманито. А както се видя новите джърманита не са баш инжинери и гинеколози, които да разбират от ток.

Хмм
Хмм

Това е друг въпрос. Само, че ние сме по напред в Червената книга на изчезващите видове.

Иван
Иван

И у нас ще се случи. Колкото и да набиват в главите обратното… идва времето когато лукойл ще съкращава производството. А екологичния ефект за децата и внуците ще е колосален.

Петко
Петко

А колко енергия се прави в Бг от колосално екологични централи? Колко ТЕЦ-ове имаш? Според статистиката най на далавера са Албанците при над 90% екологично призведена ел. енергия от ВЕЦ. От там насетне екологията е мит. Защото ако приемем, че някак си се получи при 2 милиона БГ автомобила сега станат 1.5 милиона на ток, толко колко пъти ще нарастне потреблението? Само, че сега ако не ти стиска да караш кола(цени,проблеми,нужда) то като вдигнат цената на тока заради липсата на мощности,достатъчно ще ти компенсира ЛУК ойл. С тях проблема е монополизма и накачулените мафиоти осигуряващи му го. Както се сещаш… Виж още »

OZZY
OZZY

Това са различна категория коли.Били продали16 132 бройки.Много Ве,чам са се утрепали.Само Нисан продава повече/400000/ ел.коли колкото тесла за две години.Някакъв фетишизъм с Тесла като iфоня.

Somebody
Somebody

Не се излагай! Сам си го казал – „различна категория коли“.
Ако смяташ, че Нисан има и 1 модел който може да стъпи на малкия пръст на BMW 7, Mercedes S или Tesla Model S, то… ами съжaлявам за теб… 😀

МАТ
МАТ

Nisan GTR, образовай се.

priMAT
priMAT

Maй не различаваш луксозен сегмент от този на спортните коли. А то и там нисан е куц. Релано погледнато нисан имат само едно представително съсловие уж в класа на големите и това е Инфинити ама и те са зян. А ТЕСЛА са актуални: а) защото са малко, струват скъпо и се чака. б) защото до момента имат псевдо облекчения Когато излезе Приус, бе грозен, некадърен и се избиваха звезди на холивуд да го купуват, и одма стана хит. Също като Арни и Хамър..Сега ТЕСЛА. След 8-10г ще имаме тонове батерии за рециклиране,които са екологични колкото аз милиардер. Но разбира се… Виж още »

Татхтун
Татхтун

Кой знае какви страшни проблеми ще имаме с електриките! Особено с едновременното зареждане на много коли и най-вече с рециклирането на батериите – по-голямо замърсяване ще е само катастрофата с Ексън преди години.