Популярният уеб-портал Torrent Freak съобщи за твърде необичаен бизнес, открит от един от потребителите на този ресурс. В стандартен търговски център на Етиопия бе забелязан странен автомат, приличащ на терминал за плащане на услуги и на банкомат. При по-внимателен поглед се вижда, че устройството най-необезпокоявано търгува с нелегални файлове.

Потребителят допълва, че в началото на тази година в All Mart, местният аналог на магазините Walmart, се е появил нов красив и представителен автомат. Но на практика това е просто монитор с USB порт, а компютърът е скрит в тялото на автомата. На външен вид доста прилича на банкомат, само че с порт за включване на USB стик и място за поставяне на монети. При пускането на монета, екранът светва и дава възможност за избор на филм от огромен архив.

Не може и да става дума за легални записи, DRM защити и защита на авторски права. Филмът може да се изтегли при цена от около $1 до $3, а изтеглянето на някои филми струва 10-20 цента. Тази цена зависи най-вече от датата на излизането на филма.

Навярно собствениците на автомата денем и нощем теглят филми от торентите и след това ги качват в каталога на SwiftMedia, понеже се предлагат и най-новите заглавия. Според Torrent Freak, в Етиопия никой не се интересува от подобни неща, понеже правителството на тази държава си има къде по-сериозни проблеми.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за