В Индия показаха автомобил, управляван със силата на мисълта

1
22

Техниката около нас става все по-„умна“ с всеки изминал ден – вече сме заобиколени от „умни“ смартфони, часовници и какво ли още не. Дойде време към категорията Smart да бъдат отнесени и автомобилите. Или поне това е мнението на създателите на един необичайно „интелигентен“ автомобил от Индия.

Екип от студенти и техни преподаватели от Техническия университет в Палакад, Индия, представиха създаден от тях автомобил, захранван от слънчеви батерии. Уникалното в случая обаче е не начинът на захранване, а това, че автомобилът може да бъде управляван по три различни начина: с помощта на „силата на мисълта“, чрез компютър и по традиционния способ – с на волан и педали. Как изглежда това на практика можете да видите във видеото по-долу.

Разбира се, най-голям интерес предизвиква управлението със силата на мисълта. Засега разработчиците не разкриват подробности около това, как са успели да постигнат реализирането на тази идея. Във видеото може да се види, че системата за управление далеч не е съвършена и работи твърде бавно, за да може да се използва в градска среда. Очевидно на студентите и техните преподаватели предстои още много работа, което обаче съвсем не омаловажава постигнатото от тях досега.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари