В Калифорния се изгражда рекордно голяма ферма за добив на биткойни с помощта на слънчева енергия

16
1190

Калифорнийската компания за добив на криптовалута Plouton Mining започва строежа на най-голямата в Северна Америка ферма за добив на биткойни с помощта на слънчева енергия. Фермата ще бъде изградена в западната част на пустинята Мохаве, Калифорния.

Plouton, която е дъщерна компания на Plouton Group Holding съобщи, че в избрания район на Западна Мохаве с площ около 49 акъра (198.3 декара) ще бъдат инсталирани слънчеви панели, които ще генерират от 10 до 13 мегаватчаса електрическа енергия дневно. Фермата ще работи 330 дни в годината. В своето обръщение към медиите генералният директор на компанията Рамак Седиг отбеляза:

„Това съчетание на природна енергия и съвременни технологии ще постави началото на следващия етап от еволюцията за добив на биткойни. По този начин главната криптовалута биткойн ще стане още по-стабилна с устойчива децентрализирана мрежа“.

Ръстът на цената на основната криптовалута отново направи рентабилен добивът на биткойни, като едновременно с това се увеличи децентрализацията, понеже по-малките участници вече имат по-лесен достъп до криптовалутния пазар.

Един от факторите за налагане на регулации на биткойна бе, че за неговия добив се изразходва много енергия, което нанася вреда на околната среда. Сега този фактор постепенно се елиминира и до края на тази година за 70% от целия добив на биткойни ще се използва единствено възобновяема енергия.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
12 Отговори на коментарите
12 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Efix
Efix

Пари от нищото … банките си скубят косите в момента …

Мирослав
Мирослав

Къде ви намират такива „умни“, „интелигентни“ и „хитри“ само това се питам!?

assa
assa

Звучи точно като рекламите от типа
„Той нямаше коса преди 1 седмица, сега има буйна грива.
Специалистите по присаждане на коса треперят за местата си!!1!“

ха-ха-ха-ха
ха-ха-ха-ха

Банките потриват ръчички. И точат секирата за балъци 😀 Ако от койни можеше да се печели, банките нямаше да раздават парите си с 5-6% годишна лихва, а щяха да купуват койни и да правят по 50-60% месечна печалба. Само че техните собственици много добре знаят, че криптовалутите са балон. И как иначе – нали те го направиха, за да се набутат наивниците с кредити в желанието си за бърза печалба. И като гръмне балона – да останат длъжници до гроб и да бачкат като роби. Защото много по-лесно се управляват хора, затънали в дългове и живеещи под наем, отколкото такива… Виж още »

Hookless
Hookless

“Пари от нищото” е именно фразата доказваща, че този спекулативен актив не е валута и рано или късно ще удари цялата икономика, когато се срути.

Ратнемок
Ратнемок

Стига с тези имперски мерни единици! В България се използва системата SI! Толкова ли е трудно да се пресметне и напише, че 49 АКРА са около 198.3 дка площ?

Мирослав
Мирослав

Господин Десподов е пич! 😎

kolon
kolon

такъи раути у назе ниггаж ни мой стана! тука климата ни пузвулява. пък и ний си имаме тецове на ковачки и на доган и т.н. и слънчеви панели не ни трябват. ний ни сне прости!

Аз-Съм
Аз-Съм

Дори си нямате на идея колко пари направиха хората докато ревете от 3 години балони че балони 🙂 кервана си върви…

Мирослав
Мирослав

Ти колко милиона направи?
Ще ми позволиш ли, да се отъркам малко у теб ? Ей тъй за кадем!

пипи
пипи

То не става само с търкане, трябва и акъл!

тп си
тп си

тп си

Ти си... (бийп) :)))
Ти си... (бийп) :)))

Имаме си идея и още как. Аз лично направих над 8 бона преди 2 години от комисионна при продажба на видеокарти и захранвания. Тоя, дето купи чарковете и си направи ферма за койни, още плаща лихви по кредита си… И ще ги плаща поне още 3-4 години, докато излезе на нула.

Dave
Dave

Тоест ти с твоята печалба от 8 бона още живееш 4-та година а пича дори и един биткойн да продаде ще има 13 000 долара сега, утре може и 20 000. Кой е балъка не знам.

Ти си... (бийп) :)))
Ти си... (бийп) :)))

А, извинявай! Забравих, че на зарибените балами трябва да се обяснява бавно и подробно, щото те малко трудно схващат… 😀 Което е закономерно – иначе щяха да се вържат? Аз моите 8 бона чиста печалба си ги взех преди 2 години. А балъка копа койни, с тях плаща ток, плаща кредити и лихви по тях и като тегли чертата – все още е мно-о-о-ого на минус. След още 3-4 години, ако не се пукне до тогава балона с койните, вероятността за което е под 1%, той ще е на НУЛА. Т.е. ще е спечелил толкова, колкото вече е изхарчил. А… Виж още »