fbpx
-3.3 C
София

В килиите на холандските затвори може да бъдат поставени компютри

Най-четени

Според информация, появила се в глобалната мрежа, в килиите на холандските затвори може да бъдат инсталирани компютри. Инициативата за това идва от държавния секретар по сигурността и правосъдието на Холандия Фред Теевен. Съгласно плана на секретаря, възможностите на компютрите ще бъдат силно ограничени.

По-специално, те няма да бъдат свързани към интернет, или ако имат достъп до глобалната мрежа, то той ще бъде възможен само до определени сайтове и ресурси. Известно е също така, че затворниците няма да могат да използват електронна поща.

В самото Министерство на правосъдието и сигурността на Холандия, което отговаря и за изпълнението на наложените от съда наказания, се надяват благодарение на нововъведението да бъдат съкратени държавните разходи, например тези за преподаватели в затворите, като бъдат разработени компютърни програми за обучение на затворниците.

Работата на надзирателите в местата за изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“ също ще бъде облекчена, тъй като няма да се налага те да съпровождат затворниците до помещенията, в които се провеждат занятията, и след това обратно в килиите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини