В китайската Gigafactory 3 компанията Tesla ще използва батериите LG Chem

0
820

Reuters съобщи, че южнокорейската LG Chem ще доставя акумулаторните батерии за китайския завод Gigafactory 3 в Шанхай за производство на електромобили. Батериите LG Chem ще се използват в петместния седан Tesla Model 3 и в кросоувъра Tesla Model Y, пълният цикъл на производство на които трябва да започне в края на тази година.

Tesla планира до края на 2019 година да произведе 3000 броя Tesla Model 3 и да започне серийното производство на Tesla Model Y през 2020 година. Официалното откриване на завода в Шанхай е обявено за месец септември тази година.

Основният партньор на Tesla си остава Panasonic, а и както всички знаят, огромният завод Gigafactory в Невада бе изграден с непосредственото участие на японската компания.

Tesla вече има опит с продукцията на LG Chem, понеже използва нейните батерии в малките партиди Tesla Roadster с акумулаторен блок с повишен капацитет. Капацитетът на този блок бе 70 Kwh, благодарение на което пробегът се увеличава с 35% – до 640 км.

Tesla много усилено работи върху приключване строителството на завода Gigafactory 3 в Шанхай, в който още преди края на тази година трябва да започне серийното производство на електромобила Model 3, леко модифициран за особеностите на китайския пазар.

Според думите на вицепрезидента на Tesla Global Грейс Тао, основната част на строителството и инсталирането на оборудването вече е завършено и през месец септември заводът може да бъде официално открит.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за