В Китай бързо набира обороти движението „Бойкот срещу Apple“

14
2728

Въпреки че Apple засега успява да избегне последствията от търговските войни между САЩ и Китай, китайските потребители започнаха активно да се противопоставят на Apple. Уеб изданието BuzzFeed съобщи за бърз ръст на движението „Бойкот срещу Apple„.В средата на тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указ, забраняващ на американските телекомуникационни компании да закупуват чуждестранно оборудване, което може да бъде потенциална заплаха за националната безопасност. Под забрана попадна и китайският технологичен гигант Huawei, който вече не може да закупува американски технологии без предварителното одобрение от страна на правителството.

Китайските потребители решиха да излеят своето недоволство от тези събития върху Apple в социалната мрежа Weibo. Един от потребителите на Weibo стана особено популярен, след като зададе въпроса, защо хората купуват iPhone, след като Huawei предлага съвсем същите технологии, които дори са по-добри, особено що се отнася до възможностите на камерите.

Друг потребител съобщава, че се чувства виновен в тази ситуация и възнамерява да се прехвърли от Apple към друг бранд, веднага щом може да си го позволи.

Това не е първият бойкот срещу Apple. През месец декември някои китайски компании заплашиха своите работници и служители с уволнение, ако използват iPhone. В същото време на служителите, които се отказват от смартфоните на Apple, работодателите предлагаха изгодни субсидии за закупуване смартфоните на Huawei. Търговските войни усложниха ситуацията.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
6 Отговори на коментарите
14 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
иБаси
иБаси

Идиотите от ФАЩ сами си режат клона на който седят. Заредил съм се с пуканку и гледам с интерес как само си рещат клона реднеците от ФАЩ… 🙂

Шишо
Шишо

айдеее пак смени ника. не си интересен.

Fake news
Fake news

Buzzfeed ли казахте? Колко може да пропадне Kaldata?

Моролюбъ Бенатовски
Моролюбъ Бенатовски

Тоя бойкот аз съм го обявил, от както излез а 1-вия Айфон… Пак са ме копирали ТиКайците, цък, язък… 😁 😁 😁 😁

Анонимен
Анонимен

Това движение е спонсорирано от някоя китайска марка.

N3no Boh3mA
N3no Boh3mA

Не от китайска марка, а от Китайската партия, което е много, ама много по-лошо. Ще ти кажа защо, защото тази китайска марка е тяхното БТК, а то е държавно. Въпреки че, казват че е частно…. това всички го знаем. Защо ли си мисля, че тази търговска война ще донесе глобално много повече загуби на Хамерикансите, от колкото ползи. Но може и да съм в грешка, ще видим, ще видим…

dsadadadsadasda
dsadadadsadasda

Историята показва друго, преди година отрязаха ЗТЕ, почти ги фалираха (2-рите най-големи в Китай). Докато накрая не се споразумяха (зте плати около 1-2млрд$ глоба), вероятно и тук ще стане същото. Ако гугъл ги отреже от поддръжката на андроид, какво им остава? IOS? Там нещата са ясни – дори нулев шанс няма. Уиндоус? И там ще е греда. Може би от нокия пазят последното копие на симбиан, за да им го продадът и да почнат от там…

Мангалата
Мангалата

Ало льохман, никой не може да те отреже от Андроид, понеже той е свободен. Ще ги отрежат от услугите които идват с Андроида, карти, навигация, хенгаутс и подобни глупости, които могат да се имплементират наново от компания с тоя ранг. Гугъл просто още повече си фрагментират платформата и си удрят автогол с ножица.

Нема начин да нема начин
Нема начин да нема начин

Начина по който се опитват да наложат ябълката е почти силов и ще разочароват не само китайците….

Той
Той

Много са гладни и ще се задавят накрая … то бива бива лицемерие и подлост, ама хамериканците край нямат

кол
кол

Голяо реване настана…поне надници ще има за професионалните писачета…

ИвоМ
ИвоМ

„…възнамерява да се прехвърли от Apple към друг бранд, веднага щом може да си го позволи“
Човек който има епъл продукти не може да си позволи друга марка!!!
Представяте ли си как се е овътрил с кредити за тоя айфон.

Бъдещето
Бъдещето

Китай лека полека стана първа икономическа сила и това естествено не се харесва на САЩ но това е живота в крайна сметка….когато ти мачкаш няма проблем …..всичко е нормално законно и добре прикрито: Демокрация Капитализъм Свободен пазар (който се саморегулира)….. Когато теб те мачкат обаче нещата придобиват съвсем различен облик и става това на което сме свидетели….. Така или иначе духът е изпуснат от лампата и няма връщане назад.Китайците ще изчакат няколко месеца за да видят дали няма да могат да се разберат както обикновено правят и ако не стане …….. очаквам до няколко години да се появят пълни реплики… Виж още »

Васко Философа
Васко Философа

Китайците са добре смартфони имат колкото искаш, в Китай от улицата можеш да си вземеш всички части и да ти сглобят iPhone. Вътре в страната могат да си правят каквото искат. Проблема е по-голям за другите от колкото за китайците.