В Китай започна разпространението на браузъра Tuber с частичен достъп до блокираните в страната сайтове

6
434

За жителите на Китай стана достъпен новия мобилен браузър Tuber. Главната особеност на това приложение е, че може да се използва за посещаване на забранените в Китай западни платформи, включително Google, YouTube и Twitter. Но има някои особености и ограничения.

В началото всички се учудиха, че китайският интернет изведнъж става твърде отворен, но по-късно стана ясно, че в новия браузър също има цензура. Така например, направените тестове показаха, че в YouTube с помощта на Tuber не може да бъде открита информация, свързана с председател на Китайската народна република Си Дзинпин и с други политически фигури, както и за някои ключови събития.

Освен това, за да се използва Tuber е необходима задължителна регистрация включваща данните от личната карта или паспорта, както и актуален телефонен номер. В общите условия за ползване на този браузър се казва, че платформата може да блокира акаунтите на потребителите и да подава техните данни ‘на съответните органи’, ако потребителите ‘активно гледат и/или споделят’ съдържание, което нарушава конституцията, може да навреди на националната сигурност и суверенитета, разпространяват слухове, нарушават обществения ред и местните закони.

Засега не са известни какви софтуерни технологии се използват в браузъра Tuber и какви са неговите възможности. Към днешен ден се предлага версия на Tuber само за Android, а версията за iOS трябва да излезе съвсем скоро.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари