Китайските власти разрешиха разводите да се осъществяват директно в програмния прозорец на месинджъра WeChat.

Засега от тази възможност могат да се възползват жителите на провинция Гуандун с население над 83 милиона души. Но в близко бъдеще всички жители на Китай ще могат да използват този начин.

За задействането на процедурата потребителят трябва да кликне върху специалната иконка най-долу в левия панел на месинджъра. В десния панел се появяват опции, едната от която е подаването на молба за развод. След това трябва да отиде в народния съд за довършване на процеса. В Китай личностите на потребителите задължително са известни на мобилния оператор, на провайдъра и на администрацията на месинджъра. Естествено, властите много добре кой за коя е женен.

Подаването на заявка за развод е само една от новите възможности на WeChat. В този месинджър е възможно да се въведе и запише шофьорската книжка, копие на личната карта, разрешението за сватба, както и да се плащат данъците. Китайските власти възнамеряват на базата на WeChat да създадат инструмент, който да остави в миналото многобройните и тромави бюрократични процедури. Месинджърът може да се използва в Китай като удостоверение на личността и замества почти всички официални документи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари