В Китай стартира серийното производство на електромобилите BMW iX3

1
1744

След сглобяването на първите няколко малки партиди на електромобилите BMW iX3, автомобилният завод в Шънян, Китай, започна серийното производство на тези интересни електрически кросоувъри.

Първо, това е първият изцяло електрически автомобил на германския бранд след представения през 2013 година модел BMW i3. Второ, това е първият серийно произвеждан модел на на компанията, базиран на най-новото поколение на фирмената платформа BMW eDrive, която е с 30% по-добра по отношение мощността към масата, сравнено с платформата от предишното поколение. През 2021 година тя ще се използва и в електромобилите BMW i4 и BMW iNEXT.

Трето, електрическият кросоувър BMW iX3 ще се сглобява единствено в Китай, откъдето ще се експортира не само за китайския, но и за другите пазари. Тоест, в Европа ще се продават екземпляри с надпис made in China. В САЩ този електромобил няма да се продава, понеже германците считат, че пробегът на BMW iX3 е малък за американския пазар.

Сглобяването на BMW iX3 се осъществява от съвместното предприятие BMW Brilliance Automotive (BBA).

Да си припомним, че мощността на електродвигателя, поставен в BMW iX3 е 210 KW (286 конски сили), въртящият момент е 400 Nm, а задвижването е задно – класическото за този бранд. Използва се акумулаторен блок с капацитет 74 KWh, който осигурява пробег от 460 км по WLTP цикъла или 520 км по NEDC.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари