В Китай създадоха гъвкав 4,8-инчов AMOLED-панел с тегло 1 грам

0
18

Базираната в китайския град Гуанджоу компания New Vision Optoelectronics (NVO) съобщи, че е създала гъвкав AMOLED-дисплей с диагонал 4,8 инча. Дебелината на пълноцветния панел е 100 микрометра, а теглото му – само 1 грам. В конструкцията на изделието се използват подложка от полиамид и транзистори Ln-IZO.

Зад обозначението Ln-IZO се крие полупроводников материал на базата на литиев ниобат (съединение на ниобий, литий, и кислород – LiNbO3) и оксид на индий и цинк. Специалистите на NVO са разработили Ln-IZO като алтернатива на технологията IGZO, при която се използва оксид на галий, индий и цинк. Според разработчиците, новият материал превъзхожда по своите качества IGZO, тъй като се характеризира с по-висока мобилност на електроните и по-голяма стабилност. Освен това, неговото интегриране в процеса на производство е по-лесно в сравнение с IGZO.

NVO разполага с малка пилотна линия, с помощта на която компанията може да произвежда AMOLED-панели с диагонал от 5 до 7 инча. В допълнение, компанията възнамерява да доставя панели с управляващи вериги на базата на Ln-IZO на друг китайски производител – AIV-BEX, който планира да произвежда AMOLED-дисплеи по технологията за струен печат.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за