В Китай създадоха хибридни ембриони на маймуна и човек

10
1561

Испанският ежедневник El País съобщи, че в Китай са създадени химерни ембриони – частично на човек и частично на маймуна. Научната работа е ръководена от испанския биолог Хуан Карлос Исписуа Белмонте, привлечен в Китай най-вероятно поради по-смекчените етични правила за провеждането на подобни експерименти.

Белмонте отдавна изследва възможността за култивирането на човешки органи в организма на животни. За даде възможност за ръст на човешките клетки, учените спират образуването на определен тип клетки в организма на животното. За постигането на тези цели ембрионални стволови клетки се въвеждат в ембрион от друг вид.

Опитите със свински зародиши, проведени преди няколко години, бяха неудачни и сега учените започнаха експерименти с маймуни, които от генетична гледна точка са много по-близо до хората. Не е известно какъв вид маймуна е използвана в този експеримент. Предполага се, че е макак.

Самата научна работа още никъде не е публикувана. Изданието El País цитира свои източници, които твърдят, че не може да става и дума за раждането на хибриди от човек и маймуна: всички химерни ембриони са унищожени след тяхното двуседмично развитие, като през това време те са изучавани най-подробно.

Засега не е ясно каква е била целта на експеримента. Възможно е Исписуа Белмонте да продължава да работи върху своя проект за отглеждането на животни-донори, които ще осигурят на хората органи за трансплантация. Но редица учени предполагат, че тези изследвания имат по-фундаментални цели, като например решаването на въпросите относно еволюционната дистанция и междувидовите бариери.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Д-р Йозеф Мангале
Д-р Йозеф Мангале

Ние отдавна си имаме към милион маймуночовека. Да дойдат да си вземат, ако много им трябват.

assa
assa

По-скоро 3 милиона

Technical
Technical

Китайците са много назад. На север от тях в Русия има 140 милиона получовеци-полумаймуни. Още през 1927 г. Иля Иванович Иванов по поръчка на Сталин е започнал да кръстосва шимпанзета с рускини и 92 години по-късно 140 милиона от тях още населяват Сибир (Северна Монголия).
Ако не ми вярвате:
https://www.168chasa.bg/article/7340022

Ало, fake news
Ало, fake news

Явно не можеш да четеш като приятелите си, които споделяте постоянно фалшиви clickbait новини.

Проектът е реален, стартирал е, но не е произвел никакъв резултат. Китайците са произвели резултат.

Това е аналогично на проектите за следене на НЛО, който фейк нюз споделящите говорят нон-стоп, без да уточнят, че НЛО е неиндентифициран летящ обект [не извънземен] и данни за извънземни летателни апарати до момента няма, въпреки комисиите.

Четете всичко както болното ви съзнание иска да го чете.

Затова Фейсбук вече го ползват само възрастни хора, натъпкахте го с измислици!

Technical
Technical

Къде видя НЛО и Фейсбук?

Ало, fake news
Ало, fake news

Хората с менталност като човека, който разпространява „новината“ от 168 часа създава зараза в социалните мрежи. Хората споделят като четат само заглавието и така и други идиоти като тях го споделят също. В статията става ясно, че това е била само теоретична идея, която не е реализирана. Има множество теоретични идеи – включително кацане на луната и монтиране на ракетни установки – още през комунизма, това не ги прави фактически проекти, а само теоретични. В Китай теорията е станала практика. Проблемът е в това, че хората МАСОВО са ПРОСТИ и споделят ФАЛШИВИ новини! Проектът на Сталин и този сега в… Виж още »

Technical
Technical

Fake News, вземи се скрий някъде, защото стана ясно от неспирните ти глупотевини, че си руски трол.

„Има множество теоретични идеи – включително кацане на луната“.

Ти си проспал, че американците са кацнали на Луната през 1969 г. или са те излъгали, че не е станало, а и Луната са пише с главна буква. Едва ли има смисъл да те уча повече. Седни си. Пиша ти 2.

Управляват ни подчовеци
Управляват ни подчовеци

Години наред Алекс Джоунс говори за това, че Китай правят експерименти с хибриди между прасета и хора и експерименти с ембриони. Всички му сложиха лепенка, че това е „конспирация“, което вече е синоним на измислица. Никой не му вярваше, тъй като в нашият свят това е напълно недопустимо от закона и ако се прави то никой няма дори и да разбере. Това, обаче, не е така в Китай. Още колко примера трябва да видите за да разберете, че комбинацията от липса на основополагащите ценности след гражданската война в Англия и Френската революция са залегнали в конституциите и общественото устройство на… Виж още »

ллл
ллл

Това не е новина. Там ежесекундно се раждат такива жълтъци

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Все се намират „учени“, които ровят там където НЕ им е работа 😯. Визира се неясно и далечно „светло“ бъдеще, а вероятността да се обърка нещо е МНОГО голяма ☺.