6.1 C
София

В Корея започна работа мобилната мрежа Giga-LTE с рекордна скорост от 1,17 Gb/s

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията KT, която е най-големият провайдър на жични и безжични телекомуникационни услуги на Южна Корея, стартира безжичната мрежа Giga-LTE, която осигурява рекордни скорости за обмен на информация.

 

Новата Giga-LTE се базира на технологиите LTE и Wi-Fi. Това хибридно използване на двете технологии може да осигури скорост на връзката до 1,17 Gb/s. Най-бързите съвременни LTE Advanced мобилни мрежи теоретично осигуряват скорост за обмен на данни до 450 Mb/s, но на практика тя е значително по-ниска.

KT разполага с около 200 000 LTE базови станции и приблизително 140 000 Wi-Fi точки. По този начин, услугата Giga-LTE ще е достъпна за почти всички жители на Южна Корея.

 

KT подчертава, че чрез новата Giga-LTE мобилна мрежа абонатите могат да изтеглят филми с много висока резолюция (UHD) с обем от 18 GB само за около две минути. А за изтегляне на музикална колекция с размер 3 GB са достатъчни едва 20 секунди.

Още от началото на следващата седмица, от новата система Giga-LTE ще могат да се възползват собствениците на флагманските смартфони Samsung Galaxy S6 и S6 Edge, след обновяване на софтуера. След месец, услугата ще може да се ползва и от собствениците на други мобилни устройства.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини