7.2 C
София

В Корея строят невидим небостъргач

Най-четени

Южна Корея скоро може би ще се сдобие с „невидим небостъргач“. Международната архитектурна фирма GDS Architects потвърди, че е получила разрешение за строеж на „първата в света невидима кула“. Сградата ще се нарича Tower Infinity (кулата „Безкрайност“), ще бъде висока 450 метра и построена в район наречен Чеонгна, близо до летището „Инчеон“ в покрайнините на столицата Сеул.

„Невидимият“ аспекта на небостъргача, разбира се, ще е нищо друго освен оптическа илюзия, но, трябва да признаем, доста добре измислена. Изцяло остъклената кула ще има високотехнологична фасада изработена от светодиоди, в които ще има вградени проектори и 18 стратегически позиционирани оптични камери.

Камерите ще заснемат кадри в реално време на това, което се вижда точно зад сградата, дигитално ще свързват всички кадри в една панорама и после ще проектират тази панорама на отразителната повърхност на сградата. Това ще създава илюзията, че виждаме право през сградата. В определени части от деня кулата почти изцяло ще се слива с хоризонта.

Освен с уникалния си външен дизайн, кулата ще привлича посетители и с атракциите, които ще предлага. В сградата ще се помещава 4D кино, воден парк, градини както и третата по височина в света платформа за наблюдение.

Засега не е ясно кога сградата ще бъде завършена.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини