В края на месеца Adobe ще премахне линковете за изтеглянето на Flash от своя сайт

3
46

Adobe продължава да закопава собствения си програмен продукт, който от много години не отговаря на изискванията за информационна безопасност. Това е Adobe Flash Player и след многобройните изявления, че компанията възнамерява да спре поддръжката на Flash и работата по него, Adobe се реши на решителна стъпка – махане на препратките за изтеглянето на Flash от своя официален уеб-сайт.

 

Процесът по отказване от Flash Player започна още преди няколко години, но преломният момент бе призивът на Adobe към програмистите да се откажат от използването на Flash и да да преминат към съвременните стандарти, като например HTML5.

В своя фирмен уеб-сайт Adobe помести съобщение, с което предупреждава всички, че от 29-ти септември тази година се прекратява възможността за изтегляне както на старите, така и на новите версии Flash.

 

Въпреки че Flash Player вече повече прилича на решето, отколкото на полезен софтуер, въпросът за неговият наследник остава отворен. Новият HTML5 стандарт се развива от няколко години и вече предлага много добра информационна безопасност, но в някои специфични случаи не може изцяло да замести Flash.

Още през месец ноември 2015 година Adobe твърдеше, че въпреки спирането на работата върху Flash, продуктът ще се предоставя без ограничения. Но явно многото бъгове и кръпките за тях са станали твърде много.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари