В края на месеца Apple може да обяви покупката на 5G бизнеса на Intel

2
466

Компаниите Apple и Intel са съвсем близо до сключването на сделка за $1 милиард. След сключване на сделката Apple ще получи частта от бизнеса на Intel, свързана с производството на 5G модеми за мобилни устройства.

The Wall Street Journal уточни, че в рамките на сделката Apple ще получи цялото портфолио патенти, свързани с мобилните мрежи от пето поколение. Според WSJ, сделката ще бъде сключена следващата седмица. Изданието счита, че това е очаквана и добре обмислена стъпка.

Преди време Intel обяви, че се отказва от плановете си да произвежда 5G модели за смартфони. Това стана само няколко часа след като Apple и Qualcomm неочаквано обявиха, че са уредили своя дългогодишен патентен спор и са подписали лицензионно споразумение и договор Qualcomm да доставя 5G модеми на Apple. Дотогава единственият доставчик на модеми за iPhone бе Intel. След като нямаше на кого да продава своите модеми Intel обяви, че търси купувач за своя 5G бизнес и Apple бе най-очакваният претендент. По този начин сделката между Apple и Intel е най-очакваната развръзка на „любовния триъгълник“ Apple-Qualcomm-Intel.

Въпреки че сега Apple купува модемите на Qualcomm, корпорацията от Купертино разработва собствени решения и иска да постигне независимост в тази област. Многогодишните разработки и богатия опит на Intel очевидно ще помогнат на Apple в постигането на тази цел.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
анонимен
анонимен

Intel – уважавана от мен компания! Всичките им продукти, които съм имал и ползвал, работят по един невероятно добър начин. Преди много години имах intel pentium na 266MHz. След това го смених за едно Амд, но…. бързо оправих тази грешка. Това MB, Wi-fi карти, ssd, дори и един стоков фан имам на цпу-то на един стар комп, който повече от 12 години не е чистен, не е смазван и работи без отклонение от нормалното!

Той
Той

И…?