В края на месец май ще се състои едно от най-важните събития за Tesla

0
1364

По време на пресконференцията, посветена на финансовите показатели за първото тримесечие на 2020 година, генералният директор на Tesla Илън Мъск обяви, че дългоочакваното събитие „Ден на батерията“ ще се състои след по-малко от един месец – през седмицата между 18 и 22 май. То ще протече или в Калифорния или в Тексас. Очаква се да бъдат представени революционни разработки в областта на акумулаторните батерии за електромобили на което намекват многобройните патенти на компанията в тази област.

По време на Q1 за 2020 година Tesla получи много високи приходи, въпреки че заради новия коронавирус се наложи да затвори основната си фабрика за производство на електромобили. Финансовите показатели изненадаха всички аналитици: вместо очакваната загуба от $0,34 на акция, компанията реализира плюс $1,24 на акция. Приходът на Tesla за изтеклото тримесечие е $5,99 милиарда вместо очакваните от аналитиците на големите банки $5,8 милиарда.

Единственият проект, който Tesla отлага е електрическият товарен автомобил Tesla Semi, като сега компанията се фокусира върху увеличаване производството на кросоувъра Model Y.

Мъск отдава голямо значение на предстоящото събитие на което се очаква бъде направен всестранен обзор на химията на захранващите елементи за електромобилите.

Илън Мъск каза още, че в края на годината системата за автономно шофиране Autopilot ще достигне ниво, при което ще може самостоятелно да транспортира притежателя на електромобил на Tesla до неговата работа и обратно до вкъщи без каквато и да било човешка намеса.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари