В Лондон инсталират пейки, които пречистват въздуха 275 пъти повече от широколистни дървета

9
6252

Има много компании, които искат да променят света, но малко го правят наистина. Green City Solutions е една от тях. С тяхното решение CityTree, те искат да намалят градското замърсяване. Това е пейка с филтър за въздушно замърсяване, който почиства с капацитета на 275 дървета. В същото време заема само 1% от мястото, което биха заели те.

Германската компания поставя такива по целия свят, като сега ще работи в Лондон, предават от mymodernmet. Благодарение на The Crown Estate (частна организация, която управлява собствеността на Короната в обществен интерес), първата пейка е поставена на улица Glasshouse, до Picadilly Circus.

Как работи пейката?

Комбинация от растения и мъхове премахва прах, азотен диоксид и озонови газове от въздуха. Има вградена система за мониторинг на нивата на замърсяване, температурата на въздуха, качеството на водата и други. Оборудвана е със слънчеви панели, които да я захранват с енергия.

Разбира се, пейките сами по себе си не могат да решат огромния проблем със замърсяването на Лондон. Това обаче е стъпка в правилната посока.

„Няма лесно решение на проблема, за това в допълнение на работата ни да намалим въглеродните емисии от сградите и намаляването на превозните средства по пътищата, искаме да изпробваме новите технологии и да се учим от тях.“, казва James Cooksey, директор за Централен Лондон на The Crown Estate.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
4 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Чип за зеле
Чип за зеле

Много добър продукт, само дето не се споменава колко струва седенето на тази пейка – на седящия, или на данъкоплатците. Дали засаждането на 275 дървета все пак не е по-евтино?

Звездоброец
Звездоброец

A дали има място в лондонското сити за хиляди дървета? Цената не е определяща в случая, освен ако не е космическа разбира се.

Чип за зеле
Чип за зеле

Че защо непременно трябва да са в Ситито? А и дърветата не премахват прах и азотен диоксид.

SLAYER
SLAYER

Супер, сега може спокойно да се изсекат всички дървета. Да се сложат такива пейки и да се плаща за тяхната поддръжка.
На дърветата никой не им плаща значи са абсолютно излишни.

Аз-Съм
Аз-Съм

много глупост по света , природата е измислила перфектната система ние се мъчим аналог да и правим 🙂 това човека е много просто същество …

Алекс
Алекс

Ако всички мислеха като теб още да живеем в пещери, защото „природата е измислила перфектната система“…

Stan
Stan

„Each CityTree costs about $25,000 … „

жик-так
жик-так

Да оставим другото на страна, ама защо пейката е наполовина? Има място за още толкова, ноооо сигурно ще развали „дизайна“ на твореца…

пипи
пипи

Другото е екстра, и се плаща допълнително.