В новата версия на браузъра Opera се появи възможност за изнасяне на видеото от раздела

9
48

В новата версия на уеб-браузъра Opera се появи още една интересна нова функция – възможност за изнасяне на видеото от раздела към десктоп-екрана. По този начин става възможна едновременната работа по няколко задачи, без видеоклипа или филма да пречат. Потребителят може да мести програмния прозорец с видеото във всяка част на десктопа и да го затвори когато пожелае.

Тази оригинална функция лесно може да се пробва в YouTube, където да се стартира произволен видеоклип. В горната част на прозореца с видеото се появява допълнителен бутон, кликването върху който дава възможност за изнасянето на видеото към десктоп-екрана. Фреймът се показва най-отгоре, над всички приложения и наистина дава възможност да се разглеждат други уеб-страници с браузъра или да се работи нещо друго, без да се изпусне нито един кадър от видеото.

Клипът лесно се управлява, може да се прекъсва и да се връща на същото място с помощта на бутоните в горната дясна част на видеото. Тази нова функционалност е реализирана единствено чрез HTML5, а това означава, че Flash и Silverlight не са необходими.

Новите версии на Opera предлагат много полезни и оригинални възможности. В една от последните версии на браузъра бе вградено автоматичното блокиране на реклами на ниво енджин, който осезателно увеличава скоростта на работа на браузъра.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

9 коментара за "В новата версия на браузъра Opera се появи възможност за изнасяне на видеото от раздела"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка