В новата версия на браузъра Opera се появи възможност за изнасяне на видеото от раздела

9
7

В новата версия на уеб-браузъра Opera се появи още една интересна нова функция – възможност за изнасяне на видеото от раздела към десктоп-екрана. По този начин става възможна едновременната работа по няколко задачи, без видеоклипа или филма да пречат. Потребителят може да мести програмния прозорец с видеото във всяка част на десктопа и да го затвори когато пожелае.

 

Тази оригинална функция лесно може да се пробва в YouTube, където да се стартира произволен видеоклип. В горната част на прозореца с видеото се появява допълнителен бутон, кликването върху който дава възможност за изнасянето на видеото към десктоп-екрана. Фреймът се показва най-отгоре, над всички приложения и наистина дава възможност да се разглеждат други уеб-страници с браузъра или да се работи нещо друго, без да се изпусне нито един кадър от видеото.

 

 

Клипът лесно се управлява, може да се прекъсва и да се връща на същото място с помощта на бутоните в горната дясна част на видеото. Тази нова функционалност е реализирана единствено чрез HTML5, а това означава, че Flash и Silverlight не са необходими.

Новите версии на Opera предлагат много полезни и оригинални възможности. В една от последните версии на браузъра бе вградено автоматичното блокиране на реклами на ниво енджин, който осезателно увеличава скоростта на работа на браузъра.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

9 коментара за "В новата версия на браузъра Opera се появи възможност за изнасяне на видеото от раздела"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
YnS
YnS

Вчера го пробвах. Много яко! :clap:

_nib_
_nib_

С Операта карам откакто се появи като браузър.Най-добрия.

tyrmyk
tyrmyk

Беше! Липсват ми страшно много неща от ерата на Presto. RIP! Сега е просто поредното безлично клонче на Chromium. 🙁

Agentpat™
Agentpat™

Наистина това е голямо удобство.

cybercop
cybercop

Браво ! Така се работи. Имитацията и сляпото следване на другите, води само до провал. За потребителите на Ubuntu – пакета cromium-codecs-ffmpeg-extra осигурява декодери за всички типове html5 видео във всички Chromium базирани браузъри, включително Opera.

бат'начо
бат'начо

Наполеон ряпа да яде – с лявото око сърфирам, с дясното гледам клипа, току виж съм изтървал нещо, а междувременно дъвча дъвка да убие вкуса на цигарата.
Да, пробвах функцията, но smtube с mplayer и джуркане с кой да е браузър вършат същото (е,с ония клипове, за големите – не е така, ама…) 🙂

_nib_
_nib_

бат’начо-КПД-то пак ти е ниско.Още нещо можеш да вършиш.Ето какво––Госпожата пита децата-Кой е най-важния орган от човешкото тяло?-Гора от ръце,нали.Става едно дете-Очите-вика.-друго-ръцете.През цялото време Иванчо вдига ръка.Чак и се изправя от време на време.Ама тя жената си го знае че само простотии приказва.Накрая от няма накъде вика-Айде Иванчо кажи.Става нашия-Кожата.Кожата вика е най-важния орган-Защо мислиш така?Кажи!-Ако я нямаше кожата,трябваше да си държим м.дете в ръцете–Та така.Майтап бат“начо.Да не вземеш да се разсърдиш сега.

djagi
djagi

Въпреки че изоставиха Presto, все още са най-добрите. Продължават да го доказват.

djagi
djagi

Преди, за да ползвам тази функция, се налагаше да пускам линка от видеото през VLC. Много полезна функция, изключително полезно! Браво!