В новата версия на браузъра Opera се появи възможност за изнасяне на видеото от раздела

9
27

В новата версия на уеб-браузъра Opera се появи още една интересна нова функция – възможност за изнасяне на видеото от раздела към десктоп-екрана. По този начин става възможна едновременната работа по няколко задачи, без видеоклипа или филма да пречат. Потребителят може да мести програмния прозорец с видеото във всяка част на десктопа и да го затвори когато пожелае.

 

Тази оригинална функция лесно може да се пробва в YouTube, където да се стартира произволен видеоклип. В горната част на прозореца с видеото се появява допълнителен бутон, кликването върху който дава възможност за изнасянето на видеото към десктоп-екрана. Фреймът се показва най-отгоре, над всички приложения и наистина дава възможност да се разглеждат други уеб-страници с браузъра или да се работи нещо друго, без да се изпусне нито един кадър от видеото.

 

 

Клипът лесно се управлява, може да се прекъсва и да се връща на същото място с помощта на бутоните в горната дясна част на видеото. Тази нова функционалност е реализирана единствено чрез HTML5, а това означава, че Flash и Silverlight не са необходими.

Новите версии на Opera предлагат много полезни и оригинални възможности. В една от последните версии на браузъра бе вградено автоматичното блокиране на реклами на ниво енджин, който осезателно увеличава скоростта на работа на браузъра.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
YnS_nib_tyrmykAgentpat™cybercop Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
YnS
YnS

Вчера го пробвах. Много яко! :clap:

_nib_
_nib_

С Операта карам откакто се появи като браузър.Най-добрия.

tyrmyk
tyrmyk

Беше! Липсват ми страшно много неща от ерата на Presto. RIP! Сега е просто поредното безлично клонче на Chromium. 🙁

Agentpat™
Agentpat™

Наистина това е голямо удобство.

cybercop
cybercop

Браво ! Така се работи. Имитацията и сляпото следване на другите, води само до провал. За потребителите на Ubuntu – пакета cromium-codecs-ffmpeg-extra осигурява декодери за всички типове html5 видео във всички Chromium базирани браузъри, включително Opera.

бат'начо
бат'начо

Наполеон ряпа да яде – с лявото око сърфирам, с дясното гледам клипа, току виж съм изтървал нещо, а междувременно дъвча дъвка да убие вкуса на цигарата.
Да, пробвах функцията, но smtube с mplayer и джуркане с кой да е браузър вършат същото (е,с ония клипове, за големите – не е така, ама…) 🙂

_nib_
_nib_

бат’начо-КПД-то пак ти е ниско.Още нещо можеш да вършиш.Ето какво––Госпожата пита децата-Кой е най-важния орган от човешкото тяло?-Гора от ръце,нали.Става едно дете-Очите-вика.-друго-ръцете.През цялото време Иванчо вдига ръка.Чак и се изправя от време на време.Ама тя жената си го знае че само простотии приказва.Накрая от няма накъде вика-Айде Иванчо кажи.Става нашия-Кожата.Кожата вика е най-важния орган-Защо мислиш така?Кажи!-Ако я нямаше кожата,трябваше да си държим м.дете в ръцете–Та така.Майтап бат“начо.Да не вземеш да се разсърдиш сега.

djagi
djagi

Въпреки че изоставиха Presto, все още са най-добрите. Продължават да го доказват.

djagi
djagi

Преди, за да ползвам тази функция, се налагаше да пускам линка от видеото през VLC. Много полезна функция, изключително полезно! Браво!