В новата компилация на Windows 11 е интегриран месинджъра Teams

2
760

Microsoft представи следващата предварителна версия на Windows 11 за участниците в програмата Windows Insider. По-характерният нов момент в новата компилация е, че месинджърът Teams е интегриран в операционната система, а неговата иконка е поставена в таскбара.

Skype явно вече не е привлекателен за Microsoft. Изключително популярната навремето услуга за онлайн разговори и видеоконференции, за която софтуерния гигант преди време заплати внушителните $8,5 милиарда, я нямала в ОС Windows 11. Но месинджърът Teams е на първа линия и явно е новата надежда на Microsoft. В ОС Windows 11 приложението Microsoft Teams е заело видно място и интегрирано директно в таскбара. В по-ранните тестови компилации на Windows 11 нямаше интеграция на Microsoft Teams, но в новата версия, която излезе на 20 юни, месинджърът е добавен, засега само за САЩ.

Teams в ОС Windows 11 може да бъде стартиран директно от таскбара, както и с помощта на клавишната комбинация Win-C. Интересно е че с помощта на Teams могат да се изпращат съобщения и на потребителите, които не използват тази програма. В този случай съобщенията пристигат в електронната поща или във вид на SMS. Има възможност за синхронизация на контактите от Skype и Outlook.

Известно е, че финалната версия на Windows 11 трябва да излезе тази есен, като в някои слайдове на Microsoft се вижда датата 20-ти октомври. Но безплатният ъпдейт за всички, които ползват Windows 10, няма да излезе по-рано 2022-ра година.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари