В нова социална мрежа крием имената си зад номера

1
26

Никой не ни насилва да вписваме истинските си имена в социалните мрежи. Повечето от нас така или иначе избират това доброволно. Social Number обаче е нова социална мрежа, в която няма нужда да се притесняваме от навлизане в личното ни пространство, тъй като не се представяме с имена, а само с номера. Оттам и името на сайта.

Криейки самоличността си зад безличен номер, потребителите на Social Number могат да дискутират каквото си искат – лошия шеф, проблемите в любовта и изобщо, каквото си поискат – без изобщо да се притесняват, че ще бъдат разкрити. Създателят на сайта, който се представя само като M.K., обясни, че целта му е била да направи социална мрежа, в която хората да се чувстват истински свободни и да не ги е страх от последствията, които могат да причинят публикациите им.

Социалната мрежа е стартирала официално в средата на декември и все още броят на потребителите й е доста малък. М.К. пояснява, че в момента има само около 10 хиляди регистрирани потребители, 50-70% от които живеят в САЩ. Самата регистрация в сайта изисква имейл адрес и дата на раждане (хора под 18 не се допускат). Това е всичко, срещу което ще получим уникален номер. Оттам нататък ние сами решаваме какво да споделим за себе си и какво не.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари