В нощната компилация на Firefox, която ще бъде основата на версия Firefox 63 е интегрирана системата Servo WebRender, написана на програмния език Rust.

WebRender използва възможностите на графичните ускорители за рендиране на уеб-страниците. При включването на функцията, вместо вградените в енджина Gecko възможности за обработка на страниците с помощта на централния процесор, ще се използват шейдъри, изпълнявани от графичния процесор. По този начин скоростта на работа на целия браузър съществено се увеличава..

Новата рендираща система е предложена на ограничен брой потребители за тестване. Това са хора, използващи видеокартите на Nvidia и операционната система Windows 10.

За самостоятелното активиране на тази опция, без включване в тестовата група, може да се използва променливата gfx.webrender.all.qualified. Чрез about :config трябва да се избере gfx.webrender.all.qualified, която да получи значени true.

В зависимост от резултатите в тези тестове, ще бъде съставен плана за включването на функцията в основната версия на браузъра. Ще се наблюдават броя сривове, натоварването на централния процесор, понижаването или повишаването на fps при обработката на WebGL, бързината на обработка на изображенията и други.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
те да не измислят глупости
те да не измислят глупости

А да върнат поддръжката на Java във Firefox 60. Иначе завинаги ще си останем на 52.9.0 ESR.

pix3l
pix3l

Ти още ли я караш на applet-и бе, изрод? 😀

Morgan
Morgan

Има доста сайтове, които работят с Java и няма изгледи скоро това да се промени, и не е прищявка да си ги отваряме, като kaldata.com, ами хората работят с тях, изроде!

pix3l
pix3l

Ми ша си седиш на 52, не случайно убиха аплетите… 😀