В новото голямо обновяване на Windows 10 липсва най-очакваната функция

11
2155

От последната тестова компилация на Windows 10 October 2018 Update е премахната функцията Smart Updater. Именно тя е предназначена за възпрепятстване изтеглянето на ъпдейти, тяхното инсталиране и рестартиране на компютъра в най-неподходящо време. По всичко личи, че поредното голямо обновяване за операционната система Windows 10 ще излезе без тази функционалност.

Изчезването на Smart Updater от версия 117763 забелязаха специалистите на PCWorld. Предполага се, че тя още не е напълно готова за финалната версия на големия есенен ъпдейт. Представители на корпорацията завиха, че нищо не могат да кажат към днешен ден.

Microsoft отдавна се опитва да се справи с един от най-дразнещите аспекти на Windows 10. Това е внезапното рестартиране на компютъра заради обновяванията. Миналата година на потребителите бе дадена възможността да отлагат изтеглянето или да изберат най-подходящото за всеки време за ъпдейт на операционната система. Но това не реши проблема и рестартирането на компютъра продължи да се осъществява в неподходящи моменти.

В бета версията на W10, излязла в края на юли бе добавена функцията Smart Updater. Тогава Microsoft заяви, че ще се използват елементи на ИИ, чрез които ще бъде избирано най-оптималното време за рестартиране.

Windows 10 October 2018 Update е планиран да излезе следващия месец.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
4 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
ВълкановМартинOZZYAgentpat™Morgan Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
тъп и доволен
тъп и доволен

Супер! Трилърът с рестартиранията остава, никога не знаеш кога ъпдейт ще те изненада изотзаде.

Вълканов
Вълканов

Задайте в настройките мрежата като ограничена ( ✓ metered ) и въпросът е решен.

the professor
the professor

не е…

Вълканов
Вълканов

Интересноо… Как при мен се получават нещата, как в „howtogeek“ са съгласни, че така се спира автоматичния ъпдейт и вие трябва да му разрешите да бъде изтеглен?
Очевидно тук не такава аботата. Явно професорите в съветска Бъгария не са съгласни, че това е работещ метод.
Аз ще си тъна в блаженно неведение и профания, без да ми се рестартира компютъра и чакам с нетьрпение дисертацията по въпроса. Успех на всички главоблъскащи се.

п.п. С Дебиан не сьм срещал такива проблеми 😉

MCMXLVIII
MCMXLVIII

„Windows 10 October 2018 Update е планиран да излезе следващия месец.“ – о, така ли? Аз мислех, че го планират за януари 2020-та… (Thank you, Captain Obvious!) А на мен ми е по-чудно защо трябва да вграждат изкуствени интелекти, да решават кога да се рестартира дадена машина и какво толкова има да му се „справя“ корпорация като Майкрософт? Колко му е да се напише един алгоритъм, който да забранява изобщо рестартирането до изричното му поискване или просто до упоменатото в опцията за желаните часове… Винаги съм бил на мнение, че доста неща имат да изпипват по 10-ката, ама чак пък… Виж още »

защо
защо

Защо въобще инсталираш ъпдейти?

the professor
the professor

според мен майкрософт въобще не желаят да се се справят с проблема, щото ако искаха можеха да го направят и без тестове в бета версия…

Morgan
Morgan

Във всичките си предишни ОС въпросния проблем не съществува, сега си го измислиха за по-удобно, доста оплаквания от потребители трябва да има за да решат да го „оправят“

Agentpat™
Agentpat™

Не знам какво реват постоянно за тези рестартирания? Аз съм с Win10 64.bit и НИКОГА не ми се е рестартирал без да ме пита!

OZZY
OZZY

При мен никога не се е рестартирал сам компа.

Мартин
Мартин

Ползвам Windows 10 от самото му пускане на пазара и никога не ми се е рестартирал неочаквано и без да ме пита.