В Норвегия започват продажбите на китайския електромобил Xpeng G3 с пробег 520 км и цена 30 хиляди евро

6
8132

Това е вече вторият китайски производител на електромобили, който избира Норвегия за стъпване на Европейския пазар. След BYD с електрическия кросоувър Tang EV, плановете си да продават електромобили на тази северна страна обяви и китайската компания Xpeng.

До края на месец декември тази година Xpeng ще изнесе в Норвегия 100 екземпляра от електрическия кросоувър Xpeng G3 и по този начин ще се изследва и анализира потенциалното търсене на модела. Намеренията на китайската компания са през 2021 година да започне продажбите на малко по-големи партиди. Също така през следващата година Xpeng възнамерява да стъпи и на другите главни пазари на Европа.

В Китай се предлагат 5 варианта на електрическия кросоувър Xpeng G3 с цени от 18 300 евро до 20 300 евро, като тази цена е образувана с изваждането на данъчната отстъпка, която Норвегия дава при закупуването на електрически автомобил. Като цяло за Европа китайската компания обещава да продава този електромобил при цена приблизително 30 000 евро.

Да отбележим, че електрическият кросоувър Xpeng G3 е оборудван с електродвигател с мощност 145 kW и въртящ момент 300 Nm, с помощта на който електромобилът развива максимална скорост от 170 км/ч и се ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,6 секунди. Началната конфигурация разполага с акумулаторен блок с капацитет 57,5 KWh, който осигурява пробег от 460 км. Топ-версията има 66,5 KWh блок, осигуряващ пробег от 520 км. Поддържа се бързо зареждане, а когато се използват обикновените домашни електрически контакти, пълното зареждане на акумулаторния блок става за от 4,3 до 5,5 часа в зависимост от капацитета на батериите.

3.6 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари