В нощните компилации на Firefox значително е увеличена производителността на JIT компилацията

5
670

В нощните компилации на Firefox бе усъвършенстван JIT компилаторът WarpBuilder. За неговото активиране е необходимо в about :config да бъде използван флага javascript.options.warp. Компанията Mozilla отбелязва, че WarpBuilder е само първата стъпка към включването на съвсем нови оптимизации в браузъра, които ще бъдат реализирани до края на следващата година.

Новият JIT увеличава производителността на JavaScript енджина SpiderMonkey благодарение на намаляването на вътрешната информация за типовете и използване на нов тип кеширане на междинния код (CacheIR), което по-рано бе използвано в baseline интерпретатора на байт кода, който заема междинната ниша между интерпретатор и предварителен JIT компилатор. Новите промени са дали възможност за значително опростяване на JIT архитектурата, ускорили са отзивчивостта на браузъра, намалили са времето на зареждане на страниците и са понижили използването на памет.

При тестовете, оценяващи производителността, използването на WarpBuilder ускорява работата на Firefox с от 5 до 15%. Скоростта на преминаване на теста Speedometer се е увеличила с 10%. Тестовете с реални уеб сайтове показват намаляване времето на зареждане на  Google Docs с 20%, показателят SpeedIndex при отваряне на нов раздел в Android на социалната мрежа Reddit се е подобрил с 13%, pdfpaint работи 18% по-бързо. Използваната памет в tp6 теста е намаляла с 8%. Devtools perf показателите на инструментите за разработчици демонстрират 8% по-малко използване на паметта.

5 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари