25.1 C
София

В Ню Йорк започнаха да изключват безплатните Wi-Fi точки, понеже хората ги използват за да гледат порно

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Дъщерната компания на холдинга Alphabet с име Sidewalk Labs спря възможността за преглед на уеб-страници и сърфиране в интернет с помощта на безплатните Wi-Fi станции LinkNYC, поради твърде неподобаващото поведение на потребителите.

 

Business Insider допълни, че Sidewalk Labs е направила официално изявление, с което казва, че решението е взето, понеже „някои потребители монополизират безплатните Wi-Fi точки и ги използват по неподобаващ начин“. И преди това имаше информация, че някои от жителите на Ню Йорк използват тези Wi-Fi станции с безплатен интернет за да гледат порно и да слушат музика с вулгарно съдържание.

Създателите на станциите LinkNYC отбелязаха, че голяма част от основните функции ще останат. Ще остане възможността за зареждане на мобилни устройства, да се осъществи едно безплатно позвъняване или да се прегледа картата. А Sidewalk Labs каза, че вече работи с градските власти за възможните начини за решаване на този проблем.

LinkNYC е проект за замяна на уличните телефонни кабини със специални станции за безплатен Wi-Fi достъп до Глобалната мрежа. За осем месеца в трите основни района на Ню Йорк бяха инсталирани 400 подобни точки, от които са се възползвало около 475 000 жители на Ню Йорк.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини