fbpx
6.4 C
София

В Ню Йорк започна инсталирането на сензорни информационни терминали SmartScreen

Най-четени

Компанията City24/7 съвместно с гиганта Cisco стартира в Ню Йорк поставянето на 32-инчови информационни терминали SmartScreen със сензорни екрани. Те ще бъдат монтирани на мястото на уличните телефонни автомати, които днес почти никой не използва. В момента вече са инсталирани няколко такива терминали, но в близките месеци техният брой в целия град трябва да нарасне до 250.

Терминалът SmartScreen представлява 32-инчов мулти-тъч панел, произведен от компанията LG, който е свързан с градската мрежа и показва в реално време най-важните местни новини, графика на предстоящите събития, както и информация за отстъпки и специални оферти в магазините. Съобщава се, че в момента се разработват и мобилни приложения, благодарение на които терминалите ще могат също така да получават и изпращат информация от и до смартфони, таблети и други.

За комуникация с външния свят и обмен на данни с различни потребителски устройства SmartScreen използва вградени модули Wi-Fi, Bluetooth и NFC. Налична е и вградена точка за достъп Wi-Fi, чрез която всеки желаещ, намиращ се в близост до терминала, може да използва интернет. SmartScreen е снабден с акумулаторна батерия, благодарение на която терминалът може известно време да работи автономно в случай на прекъсване на външното захранване с електричество, както и с подсилени като на банкомат корпус и дисплей, които му позволяват да издържи на лоши метеорологични условия. Когато екраните не се използват, на тях ще се извежда реклама, като 36% от приходите от нея ще постъпват в градската хазна.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини