В Ню Йорк превръщат уличните телефони в безплатни Wi-Fi точки за достъп

1
126

Помните ли кога за последен път използвахте уличен телефон? Отдавна, нали? Сега, когато всеки разполага с поне един мобилен апарат, уличните телефони почти напълно са загубили своята функция. Както изглежда, администрацията на Ню Йорк е решила да се заеме с модернизацията на мрежата от градски телефони. Департаментът по информационни технологии и телекомуникации представи първите десет улични телефонни апарати, оборудвани с антени, които осигуряват свободен достъп до интернет.

Първите експериментални телефони са монтирани в различни части на Ню Йорк: Бронкс, Манхатън и дори в Харлем (специални модели със защита от вандали). Общо на територията на Ню Йорк в момента има около 13 000 улични апарати, включително в подземните метростанции. С течение на времето всички те ще бъдат преоборудвани в безплатни Wi-Fi точки за достъп.

Уличните телефони, които вече са преминали трансформацията, могат да бъдат разпознати по синия стикер „Тук има безплатен Wi-Fi!“, залепени върху тях. Тестовете са показали, че устройствата предоставят входяща скорост от 6 MB/s и изходяща 0,7 MB/s. Това не е твърде много, но не бива да се забравя, че достъпът се предоставя безплатно, а освен това градските власти на Ню Йорк обещават след време да увеличат скоростта. Припомняме, че безплатни точки за безжичен достъп до интернет отдавна са налични в библиотеките и парковете на Ню Йорк.

От департамента по информационни технологии на Ню Йорк подчертаха, че по време на тестовия период точките няма да събират конфиденциална информация и няма да показват принудително реклами в браузърите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари