fbpx
-2.2 C
София

В Ню Йорк провеждат протест срещу Apple заради лошите условия на труд във Foxconn

Най-четени

Днес в Ню Йорк ще се проведе голям протест срещу технологичния гигант Apple и ужасните условия, при които са принудени да работят китайските работници, произвеждащи хитови продукти като iPad, iPod и iPhone. Организатори на протеста са Change.org и SomeOfUs, които ще водят шествие, минаващо покрай новооткрития магазин на Apple, който се намира до Grand Central Station, информира Neowin.

Представители на Apple трябва да получат и петиция, подписана от 250 хиляди души. В нея се иска компанията да накара партньорите си да осигурят по-добри условия на труд за своите работници.

Организаторите на протеста нямат нищо против продуктите на Apple и техните качества, но не са съгласни с това, че те са създадени с цената на ужасно човешко страдание.

Преди година и половина избухна скандал след като стана известно, че сред служителите на Foxconn има ясно изразена тенденция към извършване на самоубийства. Оказа се, че те работят при лоши условия и срещу много ниско заплащане.

През 2011 година представители на Apple са направили 227 проверки в заводите на партньорите си, за да се установи какви са условията на труд. В резултат на инспекциите са били прекъснати търговските взаимоотношения само с една фирма, но това не е Foxconn.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини