Руският държавен регулатор Роскомнадзор обезумя в усилията си да изпълни разпореждането на Московския съд и да блокира работата на защитения месинджър Telegram.

Информацията от официалния регистър на забранените интернет ресурси се вижда, че през последното денонощие там е добавена информация за над 16 милиона IP адреса, много от които принадлежат на Google и Amazon. Упоритото блокиране на IP адресите доведе до сериозни нарушения в работата на стотици хиляди уебсайтове на територията на Русия.

Донякъде комично е, че от тези действия престана да работи официалният сайт на Роскомнадзор, който или дава съобщение за грешка, или изобщо не се отваря. Нещата се задълбочиха дотолкова, че се наруши работата на Viber и на руската социална мрежа Однокласники. И още, в останалите руски сайтове не се зареждат част от блоковете, които идват от сървърите на Google и Яндекс.

Роскомнадзор отрича неговите действия да са довели до този ефект. Но различните експерти считат, че няма как да е случайно съвпадение началото на блокирането на толкова огромен масив IP адреси и нарушението на работата на над половината руски уебсайтове.

Все още много сайтове на територията на Русия не се отварят или не работят коректно и всички се питат, кой ще заплати огромните загуби, които се трупат на техните собственици.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
e-milФилиповИм е Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Им е
Им е

viber е уплашен .
Праща съобщения по повод скорошните събития(?)
че е най сигурният чат и че криптира от край до край , самоунищожаващи съобщения , …..

Филипов
Филипов

„руската социална мрежа Однокласники“
Ако авторът е пропуснал това от няколко години е собственост на немското разузнаване – купиха го от основалите го руснаци. За голямо съжаление на руските им „колеги“, които нямат такава база кой кога, къде и в какви поделения е служил, род войски, командири и познати.

e-mil
e-mil

Това са стари слухов отпреди 10 години и то непотвърдени. Однокласники е собственост на Mail.ru, а тяхната група е АД и ключовите дялове в него си промениха собствеността няколко пъти оттогава.
Ти как си представяш Путин да държи под контрол почти целия руски интернет, а да остави толкова голяма група като Mail.ru с независима собственост?