Windows Hello дава възможност за влизане в системата чрез разпознаване лицето на потребителя или чрез пръстов отпечатък, но не може автоматично да заключи компютърното устройство, когато потребителят се отдръпне. С излизането на Windows 10 Creators Update това ще се промени и системата ще блокира компютъра, когато потребителят не е наблизо.

Новата функция се нарича Dynamic Lock и може да се активира чрез настройките за логване в системата. Това е една от новите опции, появили се в новата компилация Windows 10 Insider Preview 15002. Уеб-порталът Windows Central съобщи, че програмистите на Microsoft наричат помежду си това решение Windows Goodbye. Има логика – влизането е Windows Hello, защо излизането да не е Windows Goodbye. Тази опция ще е особено полезна за корпоративните потребители, където конфиденциалността и защитата на данните са особено важни. Ако потребителят не е излязъл ръчно от системата, Windows Goodbye ще свърши това автоматично и няма да позволи на външни хора да разглеждат файловете.

Засега не се знае как точно Windows ще определя, че потребителят го няма. Предполага се, че отсъствието ще бъде регистрирано с помощта на инфрачервената камера, сензорите за разстояние и други. Засега Microsoft не е документирал Dynamic Lock и повече подробности очакваме да се появят съвсем скоро.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари