В ОС Windows 10 ще бъде въведена детайлна статистика за изразходването на батерията

2
797

Изданието Windowslatest съобщи, че програмистите на Microsoft активно работят върху нова функция, която ще бъде добавена в операционната система Windows 10. Това ще бъде нов програмен прозорец със статистиката но изразходването на батерията при мобилните устройства. Информацията ще бъде представена във вид на графики, които доста приличат на аналогичната функция в Android и iOS. Оттам потребителите ще могат да разберат кога акумулаторната батерия се изтощава на най-активно, кои приложения я изтощават най-бързо и т.н. Разбира се, там съвсем ясно ще се вижда нивото на заряд на батерията.

Майкрософт е на мнение, че това обновяване за Windows 10 ще даде възможност на притежателите на лаптопи, таблети и хибридни устройства да увеличат времето на автономна работа анализирайки информацията за ежедневния разход на този ресурс. Така например, ако лаптопът твърде бързо изтощава батерията, по тази статистика ще може да се разбере на какво се дължи това и коя програма изразходва най-много електрическа енергия. Новата функция ще работи във фонов режим.

И досега в ОС Windows 10 имаше възможност да се види натоварването на батерията, но сега за тази цел е направен отделен програмен прозорец с по-детайлна статистика, разбираеми графики и редица допълнителни възможности. Засега не е известно кога новата функционалност ще бъде интегрирана в операционната система Windows 10.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари