macOS разполага с удобна функция за създаване на нови раздели в приложенията, с които работният процес се оптимизира и ускорява. Засега в операционната система Windows това е възможно само с помощта на външни приложения, но това явно ще се промени, понеже Microsoft е вградил в ОС Windows 10 подобна функционалност.

Новата система се нарича Sets с кодово име Tabshell. Новата функционалност дава възможност на потребителя в програмния прозорец на приложенията да създава нови раздели с други инстанции на приложението или раздели, в които са стартирани произволни други приложения. По този начин, в един и същ програмен прозорец може да има раздели с пощенски клиент, страница на Microsoft Edge, плеър и т.н.

Също като във фирмения браузър на Microsoft. преминаването към другите раздели става чрез Ctrl + Tab, възможно е изнасянето на раздел в отделен прозорец. Малко странно изглежда, че при кликването за нов раздел се отваря нова страница на Microsoft Edge. Навярно по този начин Microsoft се опитва да подтикне потребителите по-активно да използват стандартния браузър на Windows 10.

Microsoft позиционира Sets като функция за увеличение на производителността и продуктивността и хубавото е, че програмистите не трябва да правят каквито и да е оптимизации и промени в своите програми, понеже Sets е вградена на ниво операционна система.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари