macOS разполага с удобна функция за създаване на нови раздели в приложенията, с които работният процес се оптимизира и ускорява. Засега в операционната система Windows това е възможно само с помощта на външни приложения, но това явно ще се промени, понеже Microsoft е вградил в ОС Windows 10 подобна функционалност.

Новата система се нарича Sets с кодово име Tabshell. Новата функционалност дава възможност на потребителя в програмния прозорец на приложенията да създава нови раздели с други инстанции на приложението или раздели, в които са стартирани произволни други приложения. По този начин, в един и същ програмен прозорец може да има раздели с пощенски клиент, страница на Microsoft Edge, плеър и т.н.

Също като във фирмения браузър на Microsoft. преминаването към другите раздели става чрез Ctrl + Tab, възможно е изнасянето на раздел в отделен прозорец. Малко странно изглежда, че при кликването за нов раздел се отваря нова страница на Microsoft Edge. Навярно по този начин Microsoft се опитва да подтикне потребителите по-активно да използват стандартния браузър на Windows 10.

Microsoft позиционира Sets като функция за увеличение на производителността и продуктивността и хубавото е, че програмистите не трябва да правят каквито и да е оптимизации и промени в своите програми, понеже Sets е вградена на ниво операционна система.

Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
hah
hah
4 години

в Линукс това го има от 15 години…

Trial
Trial
Отговор на  hah
4 години

То ако го нямаше в Линукс, откъде толко’ акъл у микромеките, да се сетят да го добяват…

Oracle
Oracle
Отговор на  hah
4 години

И … какво като го имало някъде си от 15 години?
И аз чакам Линукс от 20 години да стане нещо, на което може да се работи нормално, но … и тази година си останах само с чакането …

hah
hah
Отговор на  Oracle
4 години

Защо тогава Oracle ползват Линукс, дори имат собствена дистрибуция?

Oracle
Oracle
Отговор на  hah
4 години

Защо да нямат?
Казва се Oracle Linux Enterprise, стабилна е и е модната точно по мярка за повечето им продукти.
Аз лично я ползвам с кеф, но за сървърни решения, не за клиентска машина, нито за машинката вкъщи.
И всичко това е по обясними причини, както не веднъж съм казвал – в службата ми липсва офис приложението, което по функционалност и качество, няма аналог за коя да е Линукс дистрибуция, както и специфичните tools, които използвам, а вкъщи – вкъщи ми липсват игрите, Next, Next, Next, както и това, че за това, което имам отскоро, няма драйвери …

love2hate
love2hate
Отговор на  Oracle
4 години

О-акъл са по-големи пе-е-рази и от Apple.

xuwip
xuwip
4 години

Не приятно да ти го напишат, но е истина.

hah
hah
4 години

Имах предвид точно графичните среди за Линукс, но явно изпития ти мозък не схваща елементарни неща. Сигурно ползваш само „user friendly“ софтуер и вече не можеш да мислиш?

До hah
До hah
Отговор на  hah
4 години

„изпития ти мозък“, „вече не можеш да мислиш“… Хахаха…

Windows 10
Windows 10
4 години

Много точно казано! Браво! Каза им най-накрая!

Пенчо
Пенчо
Отговор на  Windows 10
4 години

Типични двама уиндоус 10 потребители си говорят хахахахах!

До Пенчо
До Пенчо
Отговор на  Пенчо
4 години

И какво от това? Всъщност, идея си нямам @Кире с каква ОС е! „хахахахах!“ Много смешно… Ама, с или без „хахахахах!“ Windows 10 си е най-добрата версия на Майкрософт до сега, с най-минимален брой бъгове и вируси!

Американец
Американец
Отговор на  Пенчо
4 години

Може и да е един.