fbpx
6.8 C
София

В ОС Windows 10 ще се появи възможност да се звъни през смартфона

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Потребителите с операционната система Windows 10 съвсем скоро ще получат възможност да звънят чрез смартфона си директно от компютъра. Да се позвъни или да се приеме входното обаждане директно от десктопа ще може с помощта на приложението Your Phone. Скрийншотите на новата функция бяха публикувани в Twitter от потребителя @4j17h, а малко по-късно информацията бе потвърдена от изданието Windows Central.

Според тази информация, в менюто на Your Phone ще се появи новият раздел Calls с възможност за набиране на телефонни номера и търсене в контактите. Телефонните номера и снимките в контактите автоматично ще се синхронизират между свързания по безжичен път смартфон и персоналния компютър, на който е инсталирана новата версия на Your Phone. Като цяло, възможностите на Calls са типични за приложенията от този род. Потребителите могат да изключват и включват микрофона, да приемат или откажат телефонния разговор, да прехвърлят обаждането към смартфона, както и да преглеждат историята на позвъняванията.

При позвъняване, в долната дясна част на екрана на Windows устройството се появява уведомление. Програмата предлага да се приеме обаждането, да се откаже и при желание да се изпрати SMS.

Microsoft явно тества редица нови и интересни функции за Your Phone. Неотдавна италиански специалисти съобщиха, че в една от последните бета версии на това приложение се е появила иконка, показваща останалия заряд в прикачения към компютъра смартфон.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Your Privacy
Your Privacy
2 години

И най-вероятно информацията преминала чрез тази „възможност“ ще бъде грижливо съхранявана в облака…

Kuzmanovv
Kuzmanovv
2 години

Съвсем нормална – даже закъсняла – интеграция на устройствата. Нали трябва да вървим към IoT ? .

Мустанг
Мустанг
2 години

В iOS тогава го има от 2014-та, та ако не и по-рано.

Нови ревюта

Подобни новини